ApexCal i Apexit Plus - pouzdano punjenje korenskih kanala

5182
ApexCal i Apexit Plus - pouzdano punjenje korenskih kanala

ApexCal

ApexCal je kremasta pasta na bazi kalcijum hidroksida i koristi se za privremenu dezinfekciju i zatvaranje korenskih kanala. ApexCal se takođe može koristiti za direktno i indirektno prekrivanje pulpe.

ApexCal je spreman za korištenje i može se efikasno nanositi direktno u kanal uptrebom kanila. Kremasta konzistencija ApexCala omogućava i efikasno nanošenje u kanal lentulo spiralama.

Kako se ApexCal ne stvrdnjava, lako ga je isprati. Zbog visoke pH vrednosti od 12.5, ApexCal ima vrlo snažan baktericidan učinak.

Zbog visoke rendgen vidljivosti od oko 400% Al, omogućava rendgen dijagnostiku tokom endodontskih tretmana.

Prednosti:

  • Jednostavno direktno nanošenje
  • Lako ispiranje
  • Snažan baktericidan učinak
  • Visoka rendgen vidljivost

 

Apexit Plus

Apexit Plus je rendgen vidljiva obturaciona pasta na bazi kalcijum hidroksida koja se ne kontrahira. Koristi se za trajnu obturaciju korenskih kanala, u kombinaciji sa svim tehnikama punjenja kanala gutaperkom.

Zbog nove formule Apexit Plus je pogodan za trajnu obturaciju korenskih kanala u kombinaciji sa svim tehnikama punjenja kanala gutaperkom. Apexit Plus ne sadrži formaldehide i farmaceutske supstance kao npr. kortikosteroide i antibiotike. Zbog svoje izuzetne konzistencije, Apexit Plus se može koristiti i u morfološki komplikovanim kanalima.

Apexit Plus je dostupan u automix špricevima. Intrakanalni nastavci omogućavaju direktnu aplikaciju u koronarnu trećinu korenskog kanala. Zamešani Apexit Plus može se koristiti tokom tri sata, ukoliko je na sobnoj temperaturi i pri uobičajenoj vlažnosti.

Prednosti:

  • Pogodan za sve obturacione tehnike
  • Dobra biokompatibilnost
  • Dugotrajno zatvaranje
  • Ugodan

 

 

Slični postovi

Biodentine™ dentin u kapsuli ili nešto više?

Biodentine™ dentin u kapsuli ili nešto više?

Oštećenje zubne strukture uzrokovano karijesom, traumom ili abrazijom, često se nadoknađuje inertnim materijalima za zubne ispune. U slučaju zahvaćene pulpe, potrebno je sprovesti niz postupaka sa ciljem očuvanja njenog vitaliteta, uz eliminaciju...

3409
Kontrola bola u vašoj praksi sa SEPTOJECT-om

Kontrola bola u vašoj praksi sa SEPTOJECT-om

Kao svetski lider u proizvodnji za kontrolu obezboljavanja u stomatologiji, Septodont razume da je prvi susret u odnosu stomatolog-pacijent onaj koji se računa... i u mnogim slučajevima vrh vaše igle predstavlja prvi kontakt. Biranjem...

1402
R-PILOT™ otkriva novi svet endodoncije

R-PILOT™ otkriva novi svet endodoncije

Svaka stomatološka procedura počinje sa pravilnom pripremom kanala korena zuba, a stvaranje sigurne putanje prema vrhu korena igra ključnu ulogu u tom procesu. Za sve one slučajeve kada je neophodno postići preciznu i bezbednu sigurnu putanju...

196

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.