Clearfil MajestyTM ES-2 Pro technique Prikaz kliničkog slučaja

2295
Clearfil MajestyTM ES-2 Pro technique Prikaz kliničkog slučaja

Izazov

Zamislite pacijentkinju koja nije zadovoljna sa svojim starim ispunima. Možda ste već radili sa CLEARFIL MAJESTY ES-2 u nadoknadi pojedinačnih zuba. Ali ovoj pacijentkinji treba zameniti više nadoknada, kao i prekriti bele diskoloracije. Prirodni zubi su različiti. Fluoroza, erozije i pigmentacije čine dnevni rad interesantnim. CLEARFIL MAJESTY ES-2 Classic boje za jedan sloj ili višeslojne Premium gleđne i dentinske boje mogu da reše različite zahteve kliničkih situacija. Sve je u korišćenju odgovarajuće tehnike. Kombinacija Classic i Premium boja ili korišćenje više od dve boje nazivamo Pro tehnikom. Hajde da vidimo kako dr Hirofumi Tashiro tretira prednje gornje zube. Za lateralne sekutiće, on koristi anatomsku tehniku slojeva sa Premium gleđnim i dentinskim bojama. Centralne sekutiće restaurira Pro tehnikom. U cilju boljeg pojašnjenja, dve tehnike su zasebno objašnjene, iako je tretman rađen po kvadrantu.
 


Anatomsko modelovanje

1. Prvo, dr Tashiro uklanja stare nadoknade na zubima 21 i 22.
2. On bira odgovarajuću boju prema VITA classic ključu i bira boju A2.
3. Za anatomsko modelovanje zuba 12 i 22, dr Tashiro koristi Premium A2E (gleđ) i A2D (dentin) boju. Zub 22 restaurira samo sa A2E. Postavlja A2E na palatinalnu površinu zuba 12, interni dentin A2D na vrh, nakon čega sledi spoljni sloj gleđi A2E. On jednostavno zamenjuje prirodne slojeve dentina i gleđi.


 



Pro tehnika

 

4. Za centralne sekutiće, dr Tashiro koristi. Pro tehniku kako bi odgovorio zahtevnim belim diskoloracijama. Prvo, uklanja deo belih mrlja bukalno na zubima 11 i 21. Zatim postavlja A2D palatinalno kako bi postigao boju ovih, više opaknih, centralnih inciziva.
5. Radi sa A2 Classic bojom na obe bukalne strane zuba 11 i 21 kako bi prekrio bele diskoloracije. Nivo opaciteta ove A2 boje je između više translucentne A2E i više opakne A2D. Sa kombinacijom A2D/A2, više ne može videti prelaz gleđi i kompozita.
Preostale bele diskoloracije jednostavno su postale nevidljive. Hajde da pogledamo rezultat nakon poliranja....Inspirišući učinak uklapanja Kao što možete da vidite, kombinacija Classic A2 i Premiu A2D boja na centralnim sekutićima ima izvanredan rezultat uklapanja. Nadamo se, da će vas ovaj primer inspirisati na rad sa zahtevnim slučajevima, koristeći CLEARFIL MAJESTY ES-2 boje.


 

Autor teksta: Dr. Hirofumi Tashiro, Japan

Slični postovi

CLEARFIL MAJESTY Esthetic

CLEARFIL MAJESTY Esthetic

3 raloga zašto, CLEARFIL MAJESTY: 1.Podudaranje sa prirodnim zubnim tkivom - prelamanje svetlosti i translucencija. 2.Odaberite jednu boju i upotrebite je. Nema potrebe za višeslojnom tehnikom slaganja kompozita. 3.Rendgen konstrastan i...

6199
CLEARFIL MAJESTY Esthetic i CLEARFIL S3 BOND

CLEARFIL MAJESTY Esthetic i CLEARFIL S3 BOND

Studija prikazuje kliničku studiju CLEARFIL MAJESTY ispuna za restauracije na bazi komozita (naziv proizvoda na Japanskom tržištu je CLEARFIL MAJESTY Esthetic, dostupan I u drugim nijansama boja) u kombinaciji sa samovezujućim adhezivom CLEARFIL...

2394

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.