Jedinstven GC G-Bond

2772
Jedinstven GC G-Bond

Jednokomponentni, jednoslojni sistem za spajanje za svetlosnopolimerizujuće kompozite

Poboljšana sedma generacija sistema za spajanje pomoću tehnike “nano interakcije

Jednokomponentni, jednoslojni, poboljšani sistem za spajanje sedme generacije, GC G-BOND, omogućava čvrsto, dugotrajno spajanje između svetlosnopolimerizujućeg kompozita i gleđi i dentina, na vrlo brz i lak način. I to uvek iznova jer je drugačiji od ostalih sistema za spajanje na tržištu. Pomoću GC G-BOND može da se nagriza, otkloni osetljivost, naneti prajmer i bond, sve u samo JEDNOM sloju.

GC G-BOND nije osetljiv na tehniku, pa ne treba da brinete “koliko je vlažna” ili “koliko je suva” zubna površina ili da li je “previše nagrižena” ili je “nedovoljno nagrižena”, pri postupku ova dilema je suvišna. GC G-BOND je vrlo jednostavan za upotrebu, jednostavno se nanese četkicom na površinu zuba za spajanje, pričeka se 5-10 sekundi, a zatim se ravna u tanak sloj pod visokim pritiskom vazduha i polimerizuje svetlom 10 sekundi. Probajte danas NOV jednostavan za upotrebu GC G-BOND i uštedite vreme, sprečite osetljivost i postignite pouzdano spajanje.
 

Bez postoperativne osetljivosti

Budući da dentinski kanalići nisu nikad izloženi, GC G-BOND potpuno otklanja postoperativnu osetljivost. GC G-BOND 5%-tno punjenje dodatno pećati kanaliće i smanjuje osetljivost pulpe.


Tehnika nano interakcije

Uspeh GC G-BOND leži u njegovoj sposobnosti stvaranja nekonvencionalnog spoja sa dentinom uz minimalnu dekalcifikaciju i gotovo bez izloženosti kolagenskih vlakana. Taj se spoj naziva “nano interakcijska zona” ili NIZ. Ova reakcija na nano nivou stvara netopljiv spoj kalcijuma za bolje spajanje koje je otpornije na propadanje usled oralnih enzima.


Čvrsto, pouzdano i postojano spajanje

Bez obzira da li je površina vlažna ili suva, bio dentin ili gleđ, GC G-BOND stvara ćvrstu mehanićku vezu i, što je još važnije, pouzdanu i postojanu hemijsku vezu zahvaljujući visoko poboljšanoj formuli koja sadrži fosforni ester monomer za najveću ćvrstoću spajanja za gleđ i 4-MET monomer za adheziju za dentin.

 

Izuzetno tanak sloj spajanja bez mehurića vazduha

GC G-BOND tehnika nano interakcije stvara tanak sloj spajanja manji od 300 nm. Nakon nanošenja, maksimalnim vazdušnim mlazom odstranjuju se svi mehurići vazduha ćime se stvara tanak sloj koji nudi brojne prednosti, ukljućujući izgled površine poput smrznutog stakla za jednostavnije nanošenje prvog kompozitnog sloja.


Ne sadrži HEMA (hidroksietil-metakrilat)

Dok drugi proizvodi i dalje koriste HEMA za svojstvo vlaženja, GC je prepoznao da HEMA ostaje hidrofilan posle polimerizacije i time izaziva upijanje vode, diskoloracije i moguć gubitak retencije. GC G-BOND ne sadrži HEMA u svojoj formuli, što omogućava ćvrsta i trajna adhezivna svojstva. Postojano i jednostavno ćuvanje GC G-BOND je izuzetno postojan materijal i može da se ćuva na sobnoj temperaturi do dve godine. Boćicu treba ponovno zatvoriti odmah posle upotrebe.

 

Preporučene indikacije

1. Spajanje svetlosnopolimerizujućih kompozita i kiselinom modifikovanih  kompozita (kompomera) za zubno tkivo.
2. Spajanje dvostruko polimerizujućih kompozita za cementiranje i nadogradnje za zubno tkivo ako se ti materijali polimerizuju svetlom.


Kontraindikacije

1. Prekrivanje pulpe.
2. U retkim slučajevima ovaj proizvod može da izazove preosetljivost kod  nekih osoba. U slučaju takvih reakcija treba prekinuti upotrebu proizvoda i potražiti lekara

 

Ne sme se koristiti

1. U kombinaciji sa hemijski stvrdnjavajućim kompozitima.
2. U kombinaciji sa materijalima koji sadrže eugenol budući da eugenol može sprečavati pravilno stvrdnjavanje ili spajanje G-BOND-a.
3. U kombinaciji sa sredstvima za desenzibilizaciju budući da mogu sprečavati pravilno stvrdnjavanje ili spajanje G-BOND-a.
4. U kombinaciji sa dvostruko polimerizujućim kompozitima za cementiranje i nadogradnje ako se ti materijali ne polimerizuju.

Slični postovi

GC Fuji Temp LT – prvi dugotrajni privremeni glasjonomerni cement

GC Fuji Temp LT – prvi dugotrajni privremeni glasjonomerni cement

Prvi konvencionalni glasjonomerni cement u obliku pasta – pata posebno namenjen za dugoročno privremeno cementiranje.

5476
GC Tooth Mousse Portfolio

GC Tooth Mousse Portfolio

Ako već koristite GC Tooth Mousse, nadamo se da možete pronaći neke dodatne primene čitajući kliničke slučajeve. Ako niste još probali ovaj izvrstan proizvod, nadamo se da će vas sve veći broj kliničkih studija slučajeva potaknuti na probu.

12334

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.