Laboratorija za zubnu tehniku - DENI DENT

5117
Laboratorija za zubnu tehniku - DENI DENT

Laboratorija za zubnu tehniku DENI DENT osnovana je u Beogradu 2008. godine. Stručni kadar je potkovan teorijskim znanjem i višegodišnjim praktičnim iskustvom.

Koriste najsavremeniju opremu i materijale vrhunskog kvaliteta vodećih svetskih proizvođača kao što su Ivoclar, Wiland, 3Shape, Amann-Girbach i dr.

U saradnji sa stomatološkim ordinacijama visokog renomea, Deni Dent laboratorija se bavi izradom različitih vrsta zubno protetskih nadoknada.
 


Ono što je zajedničko za sve radove jeste:

  • detaljna priprema,
  • studija i dijagnostika,
  • digitalni i voštani projekat,
  • jasan protokol izrade,
  • mikroskopska preciznost,
  • tačnost i
  • umešnost.
     


Sve to u kombinaciji čini ovu laboratoriju konkurentnom na tržištu. Nosilac laboratorije zt Deni Pavlović rođen je u Beogradu 1979. godine, gde je i završio Srednju zubotehničku školu 1997. godine. Nakon škole radio je u nekoliko renomiranih zubotehničkih laboratorija.
 



U periodu od 2003. do 2006. godine stručno se usavršavao u oblastima fiksne, kombinovane i implantološke protetike u Edukacionom centru i zubotehničkoj laboratoriji STYLDENT u Arecu (Arezzo) u Italiji.

 


U cilju stalnog usavršavanja pohađao je mnoge stručne kurseve iz oblasti fiksne i implanto-protetike kod velikih majstora zubne tehnike kao što su: Stefano Petreni, Claude Sieber, Mako Janoš, Oliver Brix, Shiego Kataoka, Nondas Vlachopoulos i drugi. Bavi se edukacijom u vidu predavanja i kurseva iz oblasti fiksne i implanto-protetike.
 


Od 2016 god. zvanično postaje opinion lider za firmu Ivoclar Vivadent na polju upotrebe fasetnih materijala.
 


Autor je stručnih predavanja i kurseva, i to:

  • Pravilno određivanje boje zuba kao važan preduslov za dobru protetsku rehabilitaciju 2015.
  • Različite metode izrade keramičkih ljuski-vinira 2016.
  • Šrafom retinirane implantoprotetske nadoknade 2016.
  • Protokol određivanja i reprodukcije boje zuba (All About the Colour) 2017.
  • Zubni tehničar 2017.
  • Različite metode izrada keramičkih vinira (New Smile Style) 2017.
  • Dentofacilalna analiza - estetski aspekt 2017.
     

Case Study

U saradnji sa Stomatološkom ordinacijom “Dentistico”, uz zahvalnost Dr Olgi Stevanović Bakir.

Kristina, devojka pacijent stara 25 godina odlučuje se za “novi osmeh” estetskim redizajnom zuba gornje vilice keramičkim fasetama.

 

Ortogonalne fotografije, kako profilne tako i intraoralne, pomažu nam u digitalnoj dentofacijalnoj analizi.

Analiza pozicije zuba u vilici, odnos postojeće i idealne protetske ravni (paralelne sa bipupilarnom linijom), pozicija incizalne ivice u interlabijalnom prostoru, zatim linija medijana u odnosu na sredinu lica, oblik gingivalnog izlaznog profila, itd. Manje-više po svim tačkama pronalazimo nepravilnosti (disproporcija dimenzija zuba, pomerena linija medijana tako da se zub 11 nalazi na sredini lica, gingivalna kontura blago denivelisana, itd...), a koje se estetskom protetikom mogu ispraviti.
 

 

Nakon digitalne prelazimo na analizu modela i sve uočene detalje prenosimo na njega, iscrtavajući svojevrsnu mapu po kojoj ćemo dalje izraditi prototip.

Prototip se pravi u dve faze. Wax-up ili voštani projekat kao prepravka modela postojeće situacije, i mock-up tj. realni projekat prekopiran sa modela u usta pacijenta pomoću silikonskog ključa i privremene kompozitne ispune.
 


Nakon evaluacije postignutog sledi niz kliničkih zahvata koji se završavaju prepariranjem zuba za keramičke fasete. Kako će ta preparacija izgledati i kolika je porcija gleđnog tkiva koja se odstranjuje diktira upravo prethodno izrađen prototip. Za izradu keramičkih faseta materijal izbora je Ivoclar Emax press slojevan Emax ceram keramikom po specijalnom “New Smile Style” receptu.
 


Tajna lepote osmeha nije u njegovoj savršenoj već u harmoničnoj simetriji. Ako protetski rad posmatramo kao slagalicu, onda se naš uspeh meri količinom rešenih slagalica, čija je konačna slika zdrav i radostan osmeh.
 

 

Slični postovi

Predstavljanje laboratorije: G – Dent

Predstavljanje laboratorije: G – Dent

Od samog početka prate inovacije u svetu i preuzimaju samo dobru praksu i nova funkcionalna rešenja sa kojima su zadovoljni stomatolozi i pacijenti. Tokom svih ovih godina izgradili su brend pouzdanosti o čemu govori i broj stomatologa sa kojim...

2154
Predstavljamo Vam 19 zubotehničkih laboratorija regiona - 1. deo

Predstavljamo Vam 19 zubotehničkih laboratorija regiona - 1. deo

Tokom dugog niza godina postojanja, naš tim je imao prilike sresti mnoge uspešne dentalne tehničare i biti deo tih uspešnih priča. Pre nekoliko godina smo odlučili da te laboratorije predstavimo široj publici - regionu; da ih povežemo radi...

1738

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.