Smart Dentin Grinder-autologni graft za maksimalne estetske rezultate

1554
Smart Dentin Grinder-autologni graft za maksimalne estetske rezultate

Ne bacajte izvađene zube – zubi generišu kost
Koristite ih kao najkvalitetniji autologni graft kako biste pacijentu pružili maksimalne estetske rezultate.


Smart Dentin Grinder pruža jednostavan i učinkovit način dobijanja autogenog graft materijala za najbolje estetske rezultate.


Protokol

1. Očistiti zub

Tungsten-karbidnim borerom očistiti karijes, veštačke materijale i naslage sa izvađenih zuba tako da ostane samo čist zub.

2. Osušiti zub

Dobro osušiti zub vazduhom. To će drastično smanjiti količinu materijala koji će se izgubiti tokom procesa usitnjavanja i odvajanja granulata u kontejnere.

3. Staviti u komoru

Namestiti komoru za usitnjavanje na Smart Dentin Grinder. Poravnati malu strelicu na komori sa strelicom na sredini uređaja. Zaokrenuti komoru suprotno od smera kretanja kazaljke na satu kako bi je zaključali u svom položaju. Kada je zaključana, strelica LOCK na komori za usitnjavanje nalazi se desno od strelice na sredini uređaja.

4. Usitnjavanje i odvajanje

Uključiti Smart Dentin Grinder. Postaviti pripremljene zube na sito za usitnjavanje pored oštrica. Zatvoriti poklopac komore i okrenuti ga u smeru suprotnom od kazaljke na satu tako da sedne na svoje mesto. Pritisnuti dugme GRIND. Lampica GRIND zasvetli. Pritisnuti dugme UP i/ili DOWN onoliko puta koliko je potrebno da se podesi vreme usitnjavanja. Preporučujemo vreme usitnjavanja od 3 sekunde. Pritisnuti dugme SORT. Lampica SORT zasvetli. Pritisnuti dugme UP i/ili DOWN onoliko puta koliko je potrebno da se podesi vreme sortiranja. Preporučujemo vreme sortiranja od 20 sekundi. Pritisnuti dugme START kako bi se započelo usitnjavanje. Ako zaostanu krupniji komadi u komori, pritisnuti još jednom dugme START kako bi se ponovio ciklus usitnjavanja od 3 sekunde i sortiranja od 20 sekundi. Proveriti da nije zaostalo komadića zuba u komori za usitnjavanje.

5. Izvaditi granulat

Izvući/odvojiti gornji kontejner koji sadrži čestice između 300 i 1200 mikrona. Ako smatrate da to nije dovoljno materijala za augmentaciju, uvek možete dodati granule iz donjeg odeljka koje su manje od 300 mikrona jer se one mogu koristiti u kombinaciji sa većim česticama.

6. Staviti Dentin Cleanser

Istresti sadržaj gornjeg kontejnera u jednu od isporučenih posudica. Uliti Dentin Cleanser (bočica sa CRVENIM ČEPOM) u posudicu sa granulatom. U potpunosti prekrijte granulat tečnošću. Zatvoriti poklopac posudice okrećući ga u smeru kretanja kazaljke na satu. Ostaviti granulat u rastvoru za čišćenje 5 minuta na sobnoj temperaturi. Pamučnom gazom upiti višak tečnosti.

7. Isprati u PBS tečnosti

Uliti puferovanu fosfatnu so (PBS), bočica sa ZELENIM ČEPOM, u posudicu. Napuniti približno pola posudice. Pažljivo promućkati ili koristiti instrument kako bi se što bolje pomešalo. Pamučnom gazom pokupiti višak PBS rastvora. Ponoviti postupak. Nakon drugog puta granulat dentina spreman je za primenu.

8. Aplicirati na kost

Aplicirati vlažni dentinski graft na željeno područje i koristiti na jednak način kao bilo koji drugi koštani transplantat/nadomjestak.

Za sve dodatne informacije, obratite se Dental Medical.
Pošaljite
 zahtev za ponudu i u najkraćem roku ćemo Vam dostaviti ponudu za aparat Smart Denting Grinder.

Slični postovi

SMART DENTIN GRINDER za proizvodnju autolognog grafta vrhunskog kvaliteta

SMART DENTIN GRINDER za proizvodnju autolognog grafta vrhunskog kvaliteta

Upotreba izvađenih zuba postaje stvarnost sa novim aparatom SMART DENTIN GRINDER američkog proizvođača KometaBio koji koristi vaš dentin za proizvodnju autolognog grafta vrhunskog kvaliteta koji se koristi za augumentacije koštanih defekata.

2865
PRIKAZI SLUČAJEVA - Smart Dentin Grinder

PRIKAZI SLUČAJEVA - Smart Dentin Grinder

Ne bacajte izvađene zube. Koristite ih kao najkvalitetniji autologni graft kako bi ste pacijentu pružili maksimalne estetske rezultate. Smart Dentin Grinder pruža jednostavan i učinkovit način dobivanja autogenog graft materijala za...

355

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.