10 malo poznatih činjenica o dezinfekciji dentalnih instrumenata!

2946
10 malo poznatih činjenica o dezinfekciji dentalnih instrumenata!

Stomatološka ordinacija je jedinstvena po tome što koristi posebne instrumente kao borere, nastavke za poliranje, kirete i nasadne elemente kako bi očistili, izbelili, izravnali i popravili pacijentove zube.


Neki su klasifikovani kao polukritični, a drugi kritični. Ipak, bez obzira na klasifikaciju, ti intrumenti se moraju sterilizovati pre svakog pacijenta.
Iako se dezinfekcija i sterilizacija instrumenata smatraju standardnim postupcima, stomatolozi i asistenti nisu svesni nekih ključnih tačaka.

 

Da li želite da saznate više o 10 malo poznatih činjenica o sterilizaciji dentalnih instrumenata?

ISPUNITE OBRAZAC
Preuzmite dokument da saznate više o sterilizaciji dentalnih instrumenata.

  Forma za preuzimanje brošure:

Slični postovi

10 najčešćih grešaka koje čine stomatolozi prilikom kontrole infekcije

10 najčešćih grešaka koje čine stomatolozi prilikom kontrole infekcije

10 grešaka koje stomatolozi čine prilikom kontrole infekcije a da toga nisu ni svesni. Čak i ako ste uvereni da to uopšte nije Vaš stil, nastavite čitati kako biste videli da li ste možda nenamerno učinili neki od ovih 10 grešaka tokom kontrole...

1861
Dezinfekcione maramice na bazi alkohola ili ne?

Dezinfekcione maramice na bazi alkohola ili ne?

Većina zdravstvenih ustanova danas koristi maramice na bazi alkohola za dezinfekciju površina, jer su efikasne, brze i generalno bezbedne. Alkohol, međutim, može oštetiti osetljive površine kao što su Plexiglas i kožni tapacirung.

3446

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.