Pozovite nas:
+381-24 554 927
BPS - uspeh u izradi totalnih proteza

BPS - uspeh u izradi totalnih proteza

BPS - uspeh u izradi totalnih proteza
BPS - uspeh u izradi totalnih proteza
0 3173


Biofunkcionalni Protetski Sistem

Teorija i praksa je dokazala da za izradu totalnih proteza postoji nekoliko uspešnih metoda.
Firma Ivolcar Vivadent koristi svoju tzv. BPS metodu, koja je skraćenica za Biofunkcionalni Protetski Sistem.
"Bio" oznaka pokazuje da Ivoclar-ov BPS sistem potiče iz života, i da je po njemu izrađena proteza kopija prirode. Sama kompleksna metoda - od uzimanja otiska do predaje gotove proteze - daje garanciju uspeha. Uzimanje anatomskog otiska kao prvi korak svima je poznat, ali registracija vertikalnog odnosa vilica pomoću Ivoclar Vivadent Centric Tray-a omogućuje izradu zagrižajnog šablona u artikulatoru Stratos.Ovaj šablon se izrađuje od svetlopolimerizujćeg akrilata, a u isto vreme služi kao funkcionalna kašika. Pomoću Gnatometer M (koji se montira između dva bedema) određuje se i centralna relacija vilica. Izliveni funkcionalni modeli se artikulišu u Stratos 200 artikulator. Postavljanje zuba počinje sa postavom gornjih inciziva, a nastavlja se sa postavom očnjaka na nastavak prvih ruga palatina. Zatim se postavljaju gornji drugi sekutići.Postava donjih zuba počinje sa očnjacima, a nastavlja se sa bočnim zubima. Gore se prvo postavljaju gornji bočni zubi, a tek na kraju donji frontalni. Nakon probe postave, izradu nastavljamo pomoću SR Ivocap sistema. Ulaganje se vrši u specijalne kivete, koje su izrađene za ubrizgavanje akrilata tople polimerizacije. Injektiranje SR Ivocap High Impact materijala vrši se na 6 bar, a polimerizacija se obavlja kontrolisano 35 min u polimerizacionoj kadi.Kontinuirani pritisak prilikom procesa izjednačuje kontrakciju polimerizacije. Tako deformacija objekta postaje neznatna. Posle polimerizacije, vrši se reartikulacija zuba i obrada proteze. Gotova proteza je neuporedivo kvalitetnija od proteza dobijenih klasičnom metodom.

Gustav Bačlija zubni tehničar.

Slični postovi
OD GIROFORMA DO ARTEXA OD GIROFORMA DO ARTEXA
29.04.2017. godine će se održati osmočasovni (od 9 do 17h) kurs pod nazivom „OD GIROFORMA DO ARTEXA“ u zubotehničkoj laboratoriji Dental...
MCX LED - najmanji i najlakši Bien-Air mikromotor bez četkica MCX LED - najmanji i najlakši Bien-Air mikromotor bez četkica
MCX LED sa podesivim svetlom je najmanji i najlakši Bien-Airov mikromotor bez četkica. Kombinacijom MCX-a i Micro-Series priključaka dobijate instrument koji je manji od turbine i koji garantuje neuporedive performanse. Do 40 % kraći i 33 % lakši.
Podeli
Komentari
Napiši komentar
3m
Amann girrbach
ANAXDENT
Argen
BEGO
Carl Martin
Cato
Coltene
Diadent
Dürr
EMS
Euronda
G&H
GC
GRAMM DENTAL
Hanel
Hereaus
Ivoclar ivodent
Jota
Kettenbach
Kuraray
MANFREDI
Mani
MGF
Microbrush
Miltex/Integra
MPF
Nordiska Dental
Noritake
OCC
ORANGEDENTAL
PREMIER
REITEL
Renfert
Roeko
Ruthinium
Shera
Tokuyama
Ultradent
UNIDENT
UNIGLOVES
Valplast
VDW
Vertex
Yamahachi
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.