Cara I-Butment - daleko ispred standarda

1672
Cara I-Butment - daleko ispred standarda

Po dolasku konstrukcija u dentalni laboratorij, sam postupak fasetiranja je klasičan od oksidacije, dentinskih slojevanja do glazure.

Fiksacija protetske restauracije na implantate šarafoma, savršen je plan za vaše implantate cara I-Butmentom (slika 1)

Prednosti vijčanih suprakonstrukcija pruža kormilo kako kod individualnih nadogradnji tako i kod hibridnih mostova (slika 2). Potvrđene spoznaje o vrlo niskom riziku periimplantitisa i samom gubitku implantata daju ovakvoj inovaciji prednost daleko ispred standarda. Nepovoljan smer implantata kod velikog broja krunica i mostova sada se može ispraviti kod restauracija sa šarafima i ne mora se više završavati na estetskoj vestibularnoj strani, već promenom ugla završava se na oralnoj strani restauracije (slika 3). 

Čak i komplikovani slučajevi sada pomoću Cara I-proizvoda imaju jednostavna rešenja. Kod CoCr Cara I-Butmenta pod uglom promena ugla je moguća i do 25 stepeni (slike 4, 5 i 6). Veća prednost - samo jedna komponenta fasetirana keramikom, izravno fiksirana šrafom koja nudi savršen pasivni položaj.


U praksi inovacija nije samo reč, već nudi terapeutu da postavi implantat u najbolji mogući položaj a dentalnom tehničaru otklanja strah od izlaska kanala na estetsku stranu krunice. Zajedno im nudi veću stopu uspešnosti u celokupnoj terapiji. Garancija Cara-e od 10 do 20 godina, intenzivnom kontrolom kvalitete, daje sigurnost pacijentu da će ostati naš pacijent.


Sam proces pripreme izrade I-butmenta ili hibridnog mosta pre slanja u CAD sistem moguć je procesom dizajna manuelnim postupkom ili onim u CAM sistemu softwera DentalCad. 


Manuelni postupak vrlo je jednostavan. Na plastičnim cilindrima odgovarajućeg implantološkog sistema izmodeluju se individualne nadogradnje oblika umanjenog zuba i markiraju se mesta optimalnog izlaza kanala šrafa (slike 7 i 8).


Voštana konstrukcija za hibridni most ili ona za individualnu nadogradnju pomoću silikonskog ključa pretvara se u konstrukciju iz metilmetakrilata (slika 9).


Takva konstrukcija bez gingivne maske šalje se u Cara proizvodni centar. Bilo da je konstrukcija izrađena manuelnim dizajnom ili onom u CAM sistemu, radni model sa laboratorijskim implantatima bez gingivne maske uvek je potrebno poslati u Cara proizvodni centar. Na taj način vrši se ispitivanje kvalitete i položaja uz izravno 10-20 godišnju Cara garanciju.


Po dolasku konstrukcija u dentalni laboratorij, sam postupak fasetiranja je klasičan od oksidacije, dentinskih slojevanja do glazure. Uz samu konstrukciju uz Cara jamstvo dolaze i individualno izrađeni šarafi za bilo koji implantološki sistem koji je korišćen kod rekonstrukcije (slike 10, 11, 12).


Zahvala dr. Renatu Škrobot, dr dent. med. spec. iz oralne hirurgije na pomoći u zajedničkom radu.

Slični postovi

Cervico Mold - Podignite estetiku i dizajn izlaznog profila svoje definitivne nadoknade na viši nivo

Cervico Mold - Podignite estetiku i dizajn izlaznog profila svoje definitivne nadoknade na viši nivo

Cervico Mold je instrument koji se koristi za izradu cervico kapica za zarastanje i postova za otiskivanje. Može se koristiti i za dubliranje modifikovanih kapica ili privremenih nadoknada za dublirani post za otiskivanje. Sadrži 17 otvora...

1261
Zašto je DENTIN GRAFT super-graft?

Zašto je DENTIN GRAFT super-graft?

Protokol SMART DENTIN GRINDER pretvara izvađeni zub u sterilnu, izuzetno bioaktivnu zamenu za kost za samo 8 minuta od ekstrakcije. Autologna transplantacija je zlatni standard jer telo odmah prepoznaje kao svoju biologiju, što omogućava mnogo...

67
Smart Dentin Grinder-autologni graft za maksimalne estetske rezultate

Smart Dentin Grinder-autologni graft za maksimalne estetske rezultate

Smart Dentin Grinder pruža učinkovit način dobijanja autogenog graft materijala za najbolje estetske rezultate. Ne bacajte izvađene zube - zubi generiraju kost. Koristite ih kao autologni graft kako biste pacijentu pružili maksimalne estetske...

1559

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.