Ceramill Motion 2

1826
Ceramill Motion 2

Dentalni CAD/CAM sistemi su moderna tehnologija koja omogućava brzu i kvalitetnu izradu protetskih radova s minimalnom utroškom ličnog rada i maksimalnom preciznošću. Preciznost CAD/CAM aparata je velika prednost nad standardnim radom, jer se smanjenim brojem faza izrade umanjuje mogućnost greške i skraćuje vreme sanacije protetskog pacijenta. Ceramill CAD/CAM sistem pruža sve prednosti modernog sistema uz mogućnost kasnije nadogradnje, a kompletan sistem se sastoji se od Ceramill Map400 skenera, Ceramill Mind Softvera i Ceramill Motion 2 frez mašine.

Motion 2 kompanije Amann Girrbach kombinujepetoosovinsko frezovanje sa mogućnošću rada u suvim i mokrim uslovima, kao i mogućnost da se u toku rada prebaci iz mokre na suvu tehniku frezovanja. Rad na pet osovina je novina koju donosi Motion 2 u odnosu na Motion 1, a ova novina daje mogućnost da se pomoću Ceramill uređaja mogu napraviti modeli, uzorci a i potpune proteze, jer se freze mogu kretati u većem broju pravaca. Motion 2 je kompatibilan sa drugim otvorenim sistemima kao što su as 3Shape® i Dental Wings®, a sam predstavlja deo Ceramill CAD/CAM sistema.

Karakteristike:

  • Hibridni sistem koji može da radi u mokrim i suvim uslovima
  • Pet osovina koji omogućavaju rad na materijalu iz različitih uglova
  • Mala veličina uređaja, zauzima minimum prostora
  • Modularan uređaj koji se lako može nadograditi
  • Automatsko menjanje alata, koje uključuje 6 mesta za alat
  • Mogućnost podešavanja brzina
  • Efikasan odvod prašine kod suvog i otpadne vode kod mokrog modusa rada
  • Merač alata koje uključuje kako dimenzije, tako i moguća oštećenja alata
  • Univerzalno postolje za materijal koji se obrađuje
  • Jäger® spindl visokih frekfencija
  • Mogućnost kontrolisanja jačine usisavanja čestica i vode
  • Ubrzano glodanje u slučaju potrebe za brzinom
  • Jednostavno održavanje, visokootporni materijali
  • Industrijski precizne osovine koje omogućuje jaku izdržljivost zbog malog broja pokretnih delova
  • Radni deo je hermetički odvojen od ostalog dela mašine, kako bi sprečio prodor vlage i/ili prašine

 

Ceramill Motion 2 je bez premca najbolji uređaj što se tiče obrade materijala i diverzifikacije mogućnosti primene, a takođe treba napomenuti još dve značajne prednosti. Otvoren sistem omogućuje rad na materijalima različitih proizvođača, kao i softversku nadogradnju. Tehnologija digitalnog frezanja, kao i druge računarske grane, napreduje velikom brzinom, pa je zbog toga neophodno da postoji mogućnost da se uređaj lako i jednostavno nadogradi za nove postupke i nove načine obrade. Softver se nadograđuje aplikacijama koje se mogu kupiti na tržištu, kao i redovnim nadogradnjama koje obezbeđuje Amann Girrbach. Posebna pogodnost je direktna korisnička podrška koja je na rasplaganju 24 časa, tokom svih procesa rada, instalacije kao i testiranja.

Izuzento bitan deo uspešnosti ove CNC mašine je njen inovativni dizajn koji je sveo broj pokretnih delova na apsolutni minimum. Ovaj kompaktan dizajn omogućuje Ceramil uređaju da duže radi bez ikakvih smetnji i bez promene kvaliteta rada, uz neizmenjenu preciznost. Sve komponente uređaja obezbeđuju dugotrajnost i sigurnu obradu svih materijala. Ceramill Motion 2 definitivno predstavlja budućnost u dentalnoj tehnolgiji.

                                                                 

 

Slični postovi

Amann Girrbach - studija slučaja

Amann Girrbach - studija slučaja

Izrada protetskog dela u laboru na Model Menagment i Cad - Cam sistemu.

3332
Odaberite najbolji CAD/CAM sistem za svoju laboratoriju!

Odaberite najbolji CAD/CAM sistem za svoju laboratoriju!

CERAMILL MOTION 2 Ceramill Motion 2 se može koristiti kao isključivo suva ili mokra jedinica, ili kao kombinacija tih procesa za neograničeni raspon...

3121

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.