CERAMILL SINTRON & ZOLID FX MULTILAYER – savršena simbioza

3305
CERAMILL SINTRON & ZOLID FX MULTILAYER – savršena simbioza

Od lansiranja na tržište 2012. godine, više od tri miliona radova napravljeno je od Ceramill Sintron-a. Preko 2000 laboratorija širom sveta obrađuju Co-Cr u zelenom stanju. Pitali smo četiri korisnika Ceramill Sintron-a, da nam pruže uvid u njihovu svakodnevnu laboratorijsku rutinu sa ovim materijalom: kako ga koriste, za koje indikacije i kako kombinuju materijale. Prvi korisnik je zubni tehničar iz Nemačke.


Slika 1. - Visoko estetske nadoknade koje savršeno kombinuju osobine materijala Ceramill Sintron i Zolid FX Multilayer.

Mi predstavljamo laboratoriju “Lindauer Zahntechnik GmbH“. Zajedno sa još troje zaposlenih, pokrivamo čitav spektar operacija tokom proizvodnje zubnih nadoknada. Ceramill Sintron je neizostavni deo naše svakodnevne rutine već tri godine. Na početku smo najviše pravili teleskop krune, monolitne krune i konstrukcije za privremene radove. 


Slika 2. - Semicirkularni mostovi napravljeni od materijala Ceramill Sintron.
Krune su napravljene od materijala Zolid FX Multilayer.

Digitalizacija nam je znatno olakšala pravljenje nadoknada od legure Co-Cr. Marginalna adaptacija je odlična, i nasuprot konvencionalnom livenju, rezultati su konstantni. Naš protokol rada je postao efikasniji i ekonomičniji.  U međuvremenu smo se specijalizovali za semicirkularne mostove od Sintron-a. Kod mosta prikazanog iznad, konstrukcija je napravljena od Ceramill Sintron-a. Za monolitne krune koristimo visoko translucentnu Zolid FX Multilayer cirkoniju, sa integrisanim gradijentom boja. Sa ova dva materijala, Ceramill Sintron i Zolid FX Multilayer, optimalno kombinujemo postojanost izrade sa visokom estetikom, uz dodatni benefit u vidu jednostavne kontrole rada. Kod nadoknada ovog tipa, presudna je pravilna priprema konstrukcije i poštovanje protokola tokom cementiranja. Prekrivanjem sa opaknim slojem dobija se dobra osnova za visoku translucentnost krune. Kondicioniranje Zolid FX Multilayer kruna, vršimo sa materijalom Monobond Plus (Ivoclar Vivadent) a cementiranje sa Multilink Automix (Ivoclar Vivadent). Nakon toga, gingiva se nanosi zasebno pomoću kompozita.


Slika 3. - Zolid FX Multilayer krune su vezane za opaknu substrukturu a gingiva je napravljena zasebno sa kompozitom.

Iz naše perspektive, Ceramill Sintron je idealan materijal za ovu namenu, jer omogućava precizno naleganje i dobru vezu sa gingivalnim kompozitom. Naši stomatolozi su takođe pokazali entuzijazam u radu, pre svega zbog pouzdanosti koje materijal pruža, bez estetksih ograničenja. U buduće planiramo da potenciramo implantatno nošene semicirkularne mostove, teleskop krune i privremene nadoknade napravljene od Ceramill Sintron-a. U našoj laboratoriji Sintrom je nezaobilazni materijal, koji će tako ostati i ubuduće. 

ZOLID FX MULTILAYER – Najbolja estetika za prednju regiju

Visoko translucentna cirkonija prirodne boje i translucencije, Zolid FX Multilayer, kombinuje visoku estetiku i maksimalnu efikasnost.

  • Visoko estetske nadoknade koje savršeno kombinuju osobine materijala Ceramill Sintron i Zolid FX Multilayer.
  • Semicirkularni mostovi napravljeni od materijala Ceramill Sintron. Krune su napravljene od materijala Zolid FX Multilayer.
  • Zolid FX Multilayer krune su vezane za opaknu substrukturu a gingiva je napravljena zasebno sa kompozitom.

Dental Inpuls, CDT Mauro Ahmic´ & CDT Sandi Trkulja, Hrvatska

Početna situacija u oba slučaja zahteva korekciju veličine i boje zuba. Monolitne krune pune morfologije napravljene od Zolid FX Multilayer, predstavljaju savršenu osnovu za ovakve slučajeve. Materijal se odlikuje visokim mehaničkim osobinama i prirodnom estetikom. Na taj način postiže se individualizacija zubnih nadoknada u samo nekoliko koraka.

Dentalna tehnika Votteler, MDT Benjamin Votteler, Nemačka

Slični postovi

Digitalni protokol izrade nadoknade sa zahtevima estetike - case study

Digitalni protokol izrade nadoknade sa zahtevima estetike - case study

Ovaj prikaz slučaja Dr. Hanno Hagena i višeg zubnog tehničara Benjamin Vottelera, prikazuje kako se želja pacijenta za nadoknadom u frontu, da se završi što je brže moguće, usklađuje sa modernim tehnologijama i kompletnim digitalnim načinom...

2593
Amann Girrbach - studija slučaja

Amann Girrbach - studija slučaja

Izrada protetskog dela u laboru na Model Menagment i Cad - Cam sistemu.

3358

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.