Cervico Mold - Podignite estetiku i dizajn izlaznog profila svoje definitivne nadoknade na viši nivo

1252
Cervico Mold - Podignite estetiku i dizajn izlaznog profila svoje definitivne nadoknade na viši nivo

Cervico Mold je instrument koji se koristi za izradu
cervico kapica za zarastanje i postova za otiskivanje.


Može se koristiti i za dubliranje modifikovanih kapica ili privremenih nadoknada za dublirani post za otiskivanje. Sadrži 17 otvora koji se mogu koristiti za gore navedene svrhe.

Šta je uključeno:

  • Osnovni šrafciger
  • VPI umetak za protetske konekcije
  • Centralizovani silikonski umetak
  • Bazu kalupa (Mold)

Širok dijapazon VPI protetskih umetaka za konekciju je dostupan, da bi se olakšao rad sa različitim implantnim sistemima od različitih kompanija i njihovim tipovima konekcija i veličinama.

 


Način rada

Gornji prsten Cervico Mold-a ima urezano slovo koje odgovara obliku i veličini otvoru silikonskog umetka.

Donji prsten baze ima 36 dzepova koji prihvataju VPI umetke protetskih konekcija. Ovi dzepovi su podeljeni u 4 grupe što omogućava postavljanje VPI umetaka u četiri različite dubine,u rasponu od 0mm( postavljanje implanta u krestalnu kost) do 3mm ( postavljanje ispod krestalne kosti na 1mm,2mm i 3mm). Svi ovi dzepovi iste grupe nisu različiti međusobno. Razlog za postojanje toliko dzepova iste dubine je omogućavanje potencijalnog postavljanja više VPI umetaka u Cervico Mold. Ovo će dozvoliti da isti kalup bude funkcionalan za više implantnih sistema, koji se razlikuju u tipu konekcije i veličini.

Gornji prsten Cervico Mold-a zajedno sa silikonskim umecima postavljenim u stabilnu poziciju unutar njega, može se okretati u odnosu na donji prsten Cervico Mold-a. Ovim se postiže poravnjanje različitih otvora silikonskih umetaka sa različitim VPI umecima postavljenim u donji prsten Cervico Mold-a.

 


Šta je VPI umetak za protetsku konekciju?

VPI umetak za protetsku konekciju je uređaj sa inovativnim dizajnom koji reprodukuje protetske konekcije i platfome datog implanta. Inovativni spoljni dizajn omogućava postavljanje VPI umetaka u donji prsten Cervico Mold-a u samo jednom funkcionalnom položaju i stabilnoj poziciji dok njegov unutrašnji dizajn pruža mogućnost korišćenja u mnogim situacijama sa različitim veličinama platforma iste protetske konekcije. Svaki VPI umetak je dostupan sa odgovarajućim šrafom koji garantuje sigurno spajanje za donji prsten Cervico Mold-a. Širok spektar VPI umetaka je dostupan da bi zadovoljio potrebe kliničkog rada.


Proces kopiranja (dubliranja)

Cervico Mold se može koristiti za dubliranje ( kopiranje) subgingivalnih delova modifikovanih kapica za zarastanje ili privremenih nadoknada do kopiranog posta za otiskivanje.


Silikonski umeci

Cervico Mold je dostupan sa centralnim silikonskim umetkom. Takođe, dostupan je i umetak koji nije centralno postavljen, koji se može kupiti kao dodatak. Ovakav silikonski umetak se koristi za izradu cervico kapica za zarastanje i postova za otiskivanje koji imaju individualizovan deo tela van centra u odnosu na osovinu privremene suprastrukture ili posta za otisak. Ovo je naročito korisno za lingvalno postavljene implante neposredno nakon vađenja zuba i sledstvene protokole ugradnje.


 

  • Proces menjanja silikonskih umetaka

Da bi se izvadio silikonski umetak iz baze, jednostavno prođite šrafcigerom kroz jedan od otvora na bazi kalupa i polako gurnite umetak na gore, zatim uhvatite umetak iz dela gde se nalaze otvori za dubliranje i polako uklonite iz baze. Kada želite da ponovo postavite silikonski umetak, poravnajte otvore za kopiranje sa okruglim prstenom na bazi. Pritisnite umetak na bazu dok ne legne potpuno na mesto.
 

 

ISPUNITE OBRAZAC
Ukoliko Vas interesuje detaljnija primena, možete preuzeti PDF dokument ispunjavanjem forme.

  Forma za preuzimanje brošure:

Slični postovi

Cervico Guide za preciznu, brzu intraoralnu identifikaciju odgovarajuće veličine i oblika cervico kapice

Cervico Guide za preciznu, brzu intraoralnu identifikaciju odgovarajuće veličine i oblika cervico kapice

Cervico Guide je višekratni, multi funkcionalan alat koji se može sterilisati a može se koristiti za precizno, jednostavno i brzo intraoralno određivanje odgovarajuće veličine i oblika cervico kapice za zarastanje koja je potrebna...

1102
ZAŠTO CERVICO OD VPI?

ZAŠTO CERVICO OD VPI?

Da li ste frustrirani ograničenjima koja imate da dizajnirate adekvatnu nadoknadu danas? Da li se brinete za dugoročni biološki odgovor kliničkih slučajeva? Da li ste spremni za promenu? Pravilno upravljanje izlaznim i vratnim profilom...

1542
Prikazi slučaja - Kako koristiti Cervico sistem od VPI da bi iskoristili sve prednosti koje sistem može pružiti

Prikazi slučaja - Kako koristiti Cervico sistem od VPI da bi iskoristili sve prednosti koje sistem može pružiti

Cervico od VPI sistema je razvijen i klinički testiran proteklih četiri godina, konstantno dokazujući sigurnost, preciznost i efikasnost. Pratiti preporučene protokole kliničke upotrebe za najbolje rezultate. Ovi protokoli su testirani i dokazano...

880

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.