Čistiji od vazduha na Himalajima

2733
Čistiji od vazduha na Himalajima

Komprimovani vazduh je neophodan u stomatološkim ordinacijama. Na primer, on u restaurativnoj terapiji i protetici osigurava dugoročnu adhezivnu vezu kada se izduvava. Šta je važnije, on može redukovati patogenu kontaminaciju na mestu sanacije i pomaže pri izbegavanju infekcija. Međutim, pretpostavka je da je vazduh sam po sebi potpuno higijenski ispravan. Međutim, obični filteri nisu dovoljni.

Komprimovani vazduh je potreban u mnogim ordinacijama u stomatologiji. On pokreće ceo niz uređaja i komponenti - od turbina i uređaja za livenje pod pritiskom, pa sve do kontrole preciznih freza u laboratoriji. Kompromitovani vazduh se koristi za sušenje radnog polja direktno u pacijentovim ustima. Ali u svim tim područjima primene se moraju uzeti u obzir različiti faktori koji su povezani sa rizicima i ti faktori se ne smeju potceniti.

Voda kao faktor rizika

Komprimovani vazduh sa primesama vode redukuje snagu veze dentalnih adheziva. Takođe, postoji rizik od korozije na instrumentima. Pored toga, vlažan vazduh, posebno ako je topao, stvara idealnu okolinu za bakterije, viruse i gljivice. Stomatolog mora uvek  biti spreman da u pacijentovim ustima postoje otvorene rane. 

Ako ovome dodamo čestice fine prašine, one zajedno sa vodom i uljem mogu stvoriti abrazivnu pastu koja deluje kao pesak u prenosniku. Ona oštećuje funkcionalnost svih ležišta u turbini, prekida vazdušnu cirkulaciju u glavi turbine i uništava ležaje i osovinu. Hlađenje koje je potrebno za brzo rotirajuće komponente je umanjeno, što uzrokuje trošenje mnogih komponenti. Čak i pacijent to može osetiti u vidu neprijatnih mirisa.

Ulje kao faktor rizika

Jednostavni uređaji u industriji koriste isprobano i testirano uljno podmazivanje. 

Ono redukuje trošenje ventila, ležajeva i osovina i podupire rad sa nisko pulsirajućim, konstantnim vazdušnim pritiskom. Međutim, navedno znači i potencijalno izlaganje ostatcima uljnih kapljica, uljne maglice ili uljne/vodene emulzije.

Ova potencijalna kontaminacija takođe uključuje i nekoliko neželjenih rizika. Viskozno lubrikacijsko ulje može dovesti do niske viskoznosti ulja u dentalnim turbinama, posebno nakon parcijalne oksidacije i ostataka smole kada se izloži toploti i do oštećenja dihtunga u glavi turbine. Navedeno dovodi do potpunog kvara turbine. Svaki uljni film u pacijentovim ustima će sprečiti adheziju kompozita, što za posledicu ima neuspeh restaurativne terapije.

Veća bezbednost - manje održavanja

Bez ulja, suvo i higijenski - izuzev minimaliziranog rizika od infekcije i više terapijske efikasnosti, ovo takođe dovodi do manje održavanja. Godišnja promena filtera, koju dentalni tim jednostavno sprovodi u nekoliko sekundi, je sve što je u normalnim okolnostima potrebno. Osim toga, kompresori vodećih proizvođača (npr. Dürr Dental, Bietingheim-Bissingen, Nemačka) se ne moraju održavati. 

Antibakterijsko oblaganje unutrašnjeg rezervoara radi veće bezbednosti

Osim antikorozivnog sloja, unutrašnjost rezervoara kompresora kompanije Dürr Dental je obložena sa specijalnim antibakterijskim materijalom koji se koristi u kućnim uređajima i industrijskim. Ova obloga se danas nalazi u frižiderima, tekstilu ili na prekidačima i utičnicama. Nano čestice srebra blokiraju enzime koji učestvuju u metabolizmu bakterije. Antibakterijska obloga u rezervoarima kompresora kompanije Durr Dental omogućava više sigurnosti i sprečava koroziju.

Optimalna potpora kontinuiranim operacijama u uređajima za frezanje i glodanje

Uređaji za frezanje i glodanje postavljaju visoke zahteve na kompresore radi pouzdanog i konstantnog snabdevanja sa komprimovanim vazduhom. Uređaji za frezanje nemaju pauze tokom radnog procesa, tako da je bezuljni i suvo komprimovani vazduh glavni prioritet. Radni ciklus kompresora koji pokreće uređaj za frezanje nadilazi njihov radni ciklus tokom normalnih stomatoloških operacija. Potpuno razvijena tehnologija kompanije Dürr Dental ispunjava sve postojeće zahteve, samim tim je namenjena za kontinuirani rad. Visoko kvalitetni delovi obezbeđuju visoku preciznost i tihi rad. Kompresori ne samo da rade tiše, već traju i duže.

Jedinica za membransko odvlaživanje sa patentiranom tehnologijom u poređenju sa konvencionalnim apsorpcijskim odvlaživačima

Omogućava konstantan, neprekidan protok vazduha kojeg zahtevaju uređaji za frezanje i glodanje i vrlo duge cikluse rada uz samo mali broj prekida ciklusa. Više vlažnosti se stvara u kompresoru tokom normalnih procesa rada nego nakon što kompresor radi tokom dužeg vremena sa apsorpcijskim kompresorom. 

Kada je kompresor ugašen, tada se vlaga u potpunosti ne uklanja zbog regeneracije, što se obično potcenjuje kod ovog procesa. Rezultirajuća insuficijentna regeneracija kompresora dovodi do postepenog povećanja procenta vlage u komprimovanom vazduhu.

Kompresori sa jednostavnim apsorpcijskim odvlaživačem stoga nisu prilagođeni za pogon ovakvih uređaja. Sa inovativnim uređajima za odvodnjavanje Dürr Dental membrane nema potrebe za vremenom regeneracije. Konstantno napajanje suvim komprimovanim vazduhom je zagarantovano tokom neprekidnog rada.

Najnovije dostignuće

Dürr Dental kompresori su standardno opremljeni membranskom tehnologijom i antibakterijskim unutrašnjim slojem. Postojeći sistemi mogu biti opremljeni membranskom jedinicom za odvlaživanje naknadno. Modeli koji su precizno usklađeni sa odgovarajućim zahtevima su dostupni za svaki oblik ordinacije - od "Tornado" (131.479 din.) za jednu prostoriju, preko "Duo" (486.357 din.) i "Trio" (600.384 din.), pa sve do "Quattro" (2.057.129 din.) za četiri do pet terapeuta. U slučaju modela sa sufiksom "Tandem" se, radni učinak radi proširenja ordinacije, može jednostavno  udvostručiti sa dodatnom jedinicom.

Model "Quattro Tandem" (723.718 din.), koji proizvodi enormnu izlaznu snagu iz dve jedinice sa ukupno osam cilindara, je delimično prikladan za veće ordinacije i laboratorije. 



Slični postovi

Saznajte zašto je Dürr Dental prvoklasni separator amalgama

Saznajte zašto je Dürr Dental prvoklasni separator amalgama

Dürr Dental amalgamski separatori pouzdano uklanjaju amalgam iz otpadnih voda vaše stomatološke stolice/jedinice koristeći precizan centrifugalni uređaj u kombinaciji sa hidrodinamičkim sistemom samočišćenja za održavanje visokih performansi.

2166
Nauka iza superiornih svojstava proizvoda

Nauka iza superiornih svojstava proizvoda

Korisnici zubne cirkonije danas su zaista u obilju izbora. Bezbrojni proizvođači nude cirkonijske materijale koji se razlikuju po mehaničkim i optičkim svojstvima i području indikacija. Ono što nije očigledno na prvi pogled je da dostupni...

322

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.