Dental Cvetić

2481
Dental Cvetić

Dental Lab Cvetić je među prvim registrovanim laboratorijama u zemlji. Uslovi za rad nisu posebno naklonjeni privatnom sektoru, ali uprkos tome brojne zubotehničke laboratorije opstaju, i šta više, postaju elita struke koja postavlja i unaprđuje standarde poslovanja. Dental Lab Cvetić uspešno od samog početka investira u stručni i tehnološki napredak. Prvi smo na ovim prostorima raspolagali tehnologijom za livenje titanijumskih konstrukcija (2005. god.) i među prvim ušli u oblast bezmetalne keramike.

Osnovno opredeljenje naše poslovne strategije se zasniva na preciznosti, a tu su kompjuterski dizajn i izrada superiorni u odnosu na manuelnu tehniku. Shodno tome, danas bazu naše laboratorije uz desetočlani stručni tim, čine dva CAD/CAM sistema najnovije generacije i DMLS-sistem velikog kapaciteta. Međusobnim dopunjavanjem ovih sistema u stanju smo da realizujemo i najzahtevnije zubno protetske nadoknade. Verovatno smo jedina zubotehnička laboratorija na ovim prostorima, koja je kompletno digitalizovana i trudimo se da zadržimo lidersku poziciju u tom segmentu. Naš rad je prepoznat i priznat i van granica, tako da danas imamo veoma uspešnu stručnu saradnju sa brojnim kolegama iz zemlje i inostranstva. 

DIGITAL METAL LASER SINTERING (DMLS) tehnologija, je ono što Dental Lab Cvetić prvenstveno izdvaja od ostalih Laboratorija. Stručnoj javnosti su prednosti ove tehnologije uglavnom poznate, ali nabrojaćemo neke: apsolutna preciznost konstrukcije, bez deformacija, kontrakcija i poroznosti što rezultira višestruko poboljšanom vezom fasetne keramike i metala. Najzahtevnije i najpreciznije protetske konstrukcije, kao što su, radovi na implantatima i komplikovane skeletne kostrukcije, su danas nezamislive bez DMLS tehnologije. Obzirom da kapacitet sistema prevazilazi potrebe naše laboratorije, omogućavamo drugim laboratorijama izradu kvalitetnih baznih kostrukcija. 

CAD/CAM tehnologija
CAD/CAM tehnologija je zubnu protetiku revolucionarno promenila i unapredila. Danas CAD/CAM podrazumeva širok dijapazon proizvoda u zubnoj tehnici, od privremenih krunica, bezmetalnih keramičkih restauracija do ortodonskih aparata. 

BEZMETALNA KERAMIKA ZrO2 zahvaljujući svojim estetskim, fizičkim i biološkim karakteristikama bezmetalna keramika je danas, sasvim opravdano, veoma popularna kod pacijenata. Korišćenje materijala proverenih i pouzdanih proizvođača garantuje dugovečnost ovih nadoknada.

GLASS KERAMIKA
Definitivo naš omiljeni materijal. Preciznost kompjuterskog dizajna i izrade uz obaveznu individualizaciju keramičkim materijalom, rezultiraju gotovo savršenom estetsko nadoknadom najbliže prirodnom izgledu zuba. 

CRYPTON/IN CORIS sinterovani CoCr
CAD/CAM tehnikom dizajnirane i izrađene kostrukcije su veoma precizne i kvalitetne. Sinterovanje se vrši u specijalnim pećima, u odsustvu kiseonika, pa nema naknadnog stvaranja oksida. Rezultat je topla i prirodna boja fasetne keramike uz izvanrednu biokompatibilnost. U našoj laboratoriji je od svetske premijere 2011 god. uz nadprosečne rezultate.

Ti KERAMIKA
Biokompatibilan i nealergiski materijal, visokih estetskih performansi, u slučajevima sumnje na alergije, idealan izbor.



Ovo je naravno, samo deo usluga koje obavlja naša laboratorija, ali mislimo da nas to karakteriše i najpotpunije predstavlja. Danas je to Dental Lab Cvetić, a u budućnost?

Mi ostajemo čvrsto i nepokolebljivo opredeljeni za implementaciju novih tehnologija, kombinovanih sa talentom i umešnošću zubnih tehničara. Entuzijazam se podrazumeva. Bez te komponente se gubi smisao i svrha našeg rada.

 

Slični postovi

Predstavljanje laboratorije: G – Dent

Predstavljanje laboratorije: G – Dent

Od samog početka prate inovacije u svetu i preuzimaju samo dobru praksu i nova funkcionalna rešenja sa kojima su zadovoljni stomatolozi i pacijenti. Tokom svih ovih godina izgradili su brend pouzdanosti o čemu govori i broj stomatologa sa kojim...

2154
Let’s Dens laboratorija

Let’s Dens laboratorija

Let’s Dens nije jedan čovek već skupina istih, a skupio ih je jedan čovek ili ti bolje rečeno zubni tehničar. Gde, kako, zašto i zašto da ne, nam sledi u budućnosti čitanja sadašnjeg teksta o prošlosti Mandić Ivana.

3343

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.