Pozovite nas:
+381-24 554 927
Endodoncija bez granica

Endodoncija bez granica

Endodoncija bez granica
Endodoncija bez granica
0 540


XX Simpozijum iz endodoncije sa međunarodnim učešćem se održao 1. aprila u Centru Sava u Beogradu pod nazivom „Endodoncija bez granica“. Udruženje endodonista Srbije i Sekcija za endodonciju SLD su organizovali ovu manifestaciju. Prisutni su se registrovali od 9 do 10h i na taj način obezbedili sebi bodove učestvovanjem na Simpozijumu. Nakon toga su počela predavanja prof. Ljiljane Stojčev Stajčić sa temom „Odabir adekvatnog anestetičkog rastvora prilikom izvođenja stomatoloških intervencija“ i prof. Josette Camilleri sa temom „Moderni koncepti i budući smerovi u opturaciji kanala korena“. U 13h je usledila pauza od pola sata na kojoj su prisutni mogli da se informišu o svim proizvodima iz našeg asortimana na Dental – Medical štandu. Nakon kratkog predaha, predavanje su održali doc. Katarina Beljić – Ivanović o temi „Zašto komplikovano, a izgleda tako jednostavno?“ i dr Constantinos Laghios o temi „Napredna – usavršena endodoncija: oblikovanje kanala i periodoncijuma“.

Organizatori su zadovoljni odzivom posetioca kojih je bilo i iz okolnih republika.

Prof dr Vladimir Ivanović, predsednik Udruženja endodontista Srbije i rukovodioc Simpozijuma nam je preneo svoja očekivanja od Simpozijuma:

DM: Kakva su Vaša očekivanja od Simpozijuma?

Prof dr Ivanović: Da podigne nivo znanja, interesovanja i kvaliteta praktičnog rada u endodonciji.

DM: U kom pravcu se kreće endodoncija i koje su nove tehnologije i procedure?

Prof dr Ivanović: Svetska endodoncija ide ka primeni novih tenologija u instrumentaciji kanala, uvođenju novih i boljih sredstava za irigaciju kanala i materijala za trajnu opturaciju kanala. Najnoviji trend su regenerativni zahvati na pulpi mladih stalnih zuba sa ciljem revaskularizacije endodontskog prostora iz periodoncijuma i završetka apeksogeneze.

Skoro svake godine, pored domaćih predavača, predavali su i predavači iz inostranstva, pa su prof. Camilleri i dr Laghios 18. i 19. predavači iz inostranstva. Predsedništvo Udruženja je u pregovorima sa dva evropski priznata naučnika i profesora matičnih unirveziteta da budu predavači na Simpozijumu sledeće godine.
Slični postovi
ApexCal i Apexit Plus - pouzdano punjenje korenskih kanala ApexCal i Apexit Plus - pouzdano punjenje korenskih kanala
ApexCal
ApexCal je kremasta pasta na bazi kalcijum hidroksida i koristi se za privremenu dezinfekciju i zatvaranje korenskih kanala. ApexCal se takođe...
Detaljnije
1424
RAYPEX 6 RAYPEX 6
Moderna multifrekventna tehnologija apeks lokatora. Automatska kalibracija. Odvojeni Apex Zoom. DEMO režim radi jednostavne demonstracije pacijentu.
Podeli
Komentari
Napiši komentar
3m
Amann girrbach
ANAXDENT
Argen
BEGO
Carl Martin
Cato
Coltene
Diadent
Dürr
EMS
Euronda
G&H
GC
GRAMM DENTAL
Hanel
Hereaus
Ivoclar ivodent
Jota
Kettenbach
Kuraray
MANFREDI
Mani
MGF
Microbrush
Miltex/Integra
MPF
Nordiska Dental
Noritake
OCC
ORANGEDENTAL
PREMIER
REITEL
Renfert
Roeko
Ruthinium
Shera
Tokuyama
Ultradent
UNIDENT
UNIGLOVES
Valplast
VDW
Vertex
Yamahachi
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.