Gelatamp - za pouzdano lečenje nakon ekstrakcije

8288
Gelatamp - za pouzdano lečenje nakon ekstrakcije
  • brza hemostaza
  • stabilizuje krvni koagulum
  • potpuna i neometana resorpcija
  • efikasan protiv raznih bakterija
  • dugotrajni depo efekat

 sa Gelatamp-om

  • nema komplikacija u procesu lečenja
  • rana ne mora ponovo da seotvara
  • štedi se vreme


Nakon ekstrakcije i drugih hirurških tretmana često se pojavljuju komplikacije, posebno zbog bakterijske infekcije. Gelatamp stomatologu pruža efikasan i biokompatibilan medicinski proizvod za pouzdana lečenjena kod ekstrakcije. Gelatamp ima veliku prednost koja je i hemostatična i baktericidna.

Gelatamp je napravljen od penastog želatina i fino disperzovanog (koloidnog) srebra. Srebro formira jone srebra u vlažnim uslovima. Čak i male količine tih jona su antimikrobne, a da pri tome ne razvijaju otpornost. Gelatamp je efikasan protiv svih mikroorganizama koji se nalaze u usnoj duplji, posebno protiv gram negativnih organizama. Utvrđeno je da je veoma efikasan protiv bakterija koje su otporne na antibiotike.

Fino disper zovano koloidno srebro obezbeđuje veliku, aktivnu površinu za trajno otpuštanje jona srebra. S obzirom da sesrebro ne rastvara lako, ono se ne ispire iz želatinskog sunđera, ali se neprekidno oslobađa kada se sunđer resorbuje.To Gelatamp-u daje depo efekat–ovaj proizvod ima antimikrobni efekat tokom procesa resorpcije. Nisu potrebni dodatni lekovi. Stoga lečenje pomoću Gelatampa štedi vreme i veoma je kompatibilno za pacijenta.

 

Hemostaza i prevencija postoperativnog krvarenja sa želatinom

Ravnomerno porozna penasta struktura apsorbuje nekoliko puta svoju vlastitu težinu u krvi, unapređuje skupljanje trombocita zbog velike površine i ispunjava šupljinu rane. Čep koji se tako formira ima konstantnu zapreminu, dobro se uklapa i stabilizuje krvni koagulum. Time se sprečava nastajanje pukotina i sekundarnih šupljina koje bi bez Gelatamp-a mogle da se formiraju kontrakcijom krvnog koaguluma i aktiviraju infekciju zbog širenja zaražene pljuvačke.

Gelatamp ostaje u alveoli i potpuno se resorbuje u roku od 4nedelje.

Gelatamp je napravljen od želatina farmaceutskog kvaliteta i od koloidnog srebra. Kontrola kvaliteta na svim nivoima: sirovi materijal, proizvodnja, sterilizacija i gotov proizvod garantuje jednako visok kvalitet i efikasnost. Gelatamp ne sadrži nikakva sredstva za bojenje. Smeđa boja je zbog koloidnog srebra.
 

Indikacije

Lečenje alveola i šupljina rane, npr.posle

  • ekstrakcija
  • apikalnih amputacija
  • perforacija sinusa gornje vilice
  • drugih hirurških tretmana (odstranjivanje tumora ili preostalih zuba)


Profilaksa

  • formacije sekundarne šupljine
  • infekcija rana
  • profilakse sekundarnog krvarenja kao i pokrivanje rane nakon gingivektomije i kod peridontopatije.


Instrukcije za upotrebu:

Gelatamp se isporučuje sterlizovan i spreman za upotrebu. Veličina malog sunđera može da se podesi da bi se prilagodila prema šupljini rane ako je potrebno. Dva Gelatamp sunđera mogu da se koriste za veće rane. Nemojte stiskati sunđer. Pritisak na sunđer bi uništio njegovu strukturu i sprečio sakupljanje krvi unutar njega.

 

Često postavljana pitanja:

Kako Gelatamp treba da se iseče na odgovarajuću veličinu?

Koristite sterilne makaze kako bi ste isekli Gelatamp za manje rane. Važno je da ne sabijate sunđer. Za veće rane mogu da se koriste dva sunđera.

 

Šta je koloidno srebro?

Koloidno srebro je fino disperzovano metalik srebro koje je vezano za protein. Osnovno srebro je oligodinamično, tj. Baktericidno tokom dužeg vremenskog perioda, zbog veoma malih količina jona srebra koji seformiraju u vlažnoj okolini.

 

Da li Gelatamp može da se natopi lekom pre upotrebe?

Ne, Gelatamp treba da se postavlja u suvom stanju u ranu. Prethodno natapanje sunđera tečnošću sprečilo bi apsorpciju krvi i hemostaza bi bila ometena.

 

Da li Gelatamp može da se sabije pre upotrebe?

Ne, pritisak bi uništito strukturu sunđera. Akumulacija trombocita unutar strukture neophodna je za koagulaciju.

 

Da li rana prethodno treba da se dezinfikuje?

Kada koristite Gelatamp, nije potrebno da se koriste bilo kakva druga sredstva za dezinfekciju.

 

Da li Gelatamp može da se koristi za rane koje su već inficirane, npr. suva šupljina?

Ne, Gelatamp se koristi da bi se sprečila infekcija rane. Želatinski sunđer obezbeđuje neometan proces lečenja u novoj neinficiranoj rani. U slučaju suve alveole rana je već inficirana i coagulum je raspadnut.

 

Da li Gelatamp može da se koristi bez sterilizacije preostalih sunđera nakon otvaranja kutije?

Da. Gelatamp se isporučuje u sterilnom stanju. Ponovna sterilizacija može da promeni njegova fizička svojstva i da smanji njegovu efikasnost. Antimikrobna svojstva koloidnog srebra obezbediće da čak i nakon što je mnogo sunđera izvađeno iz preostalog sadržaja kutije oni ostanu sterilini do datuma isteka roka trajanja. Važno je da sadržaj kutije nije izložen kontaminaciji. Ovo je rezultat 3-godišnje studije o sterilnosti proizvoda Gelatamp.

Slični postovi

EMS – PIEZON MASTER SURGERY

EMS – PIEZON MASTER SURGERY

Inovativna tehnologija - Jednostavan za upotrebu, Multiple aplikacije, Ekskluzivni instrumenti ,Vrhunski rezultati, Ekstenzivno iskustvo...

2580
Cervico Guide za preciznu, brzu intraoralnu identifikaciju odgovarajuće veličine i oblika cervico kapice

Cervico Guide za preciznu, brzu intraoralnu identifikaciju odgovarajuće veličine i oblika cervico kapice

Cervico Guide je višekratni, multi funkcionalan alat koji se može sterilisati a može se koristiti za precizno, jednostavno i brzo intraoralno određivanje odgovarajuće veličine i oblika cervico kapice za zarastanje koja je potrebna...

1102
SMART DENTIN GRINDER za proizvodnju autolognog grafta vrhunskog kvaliteta

SMART DENTIN GRINDER za proizvodnju autolognog grafta vrhunskog kvaliteta

Upotreba izvađenih zuba postaje stvarnost sa novim aparatom SMART DENTIN GRINDER američkog proizvođača KometaBio koji koristi vaš dentin za proizvodnju autolognog grafta vrhunskog kvaliteta koji se koristi za augumentacije koštanih defekata.

2867

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.