Ksenogeni proizvodi od kolagena

1972
Ksenogeni proizvodi od kolagena

Kolagen je veoma konzerviran tokom evolucije, što znači da je ksenogeni kolagen veoma sličan ljudskom i da se generalno tolerišu izuzetno dobro. Zajedno sa donor vrstom i upotrebljenim tkivom postoji broj drugih faktora koji su presudni za svojstva kolagenih medicinskih sredstava, sa procedurama upotrebljenim tokom sakupljanja igraju ulogu u kojoj su karakteristike istaknute u proizvodu. Savremena medicina je nezamisliva bez kolagena i upotreba je jedan od mnogih zažnih terapijskih koncepata.

Fibrilarni kolageni su proteini visoke zatezne moći koji su esencijalni za formiranje strukture i biomehaniku u ktivima. Kolagen ima pozitivne efekte u lečenju. U ranim fazama ima svojstvena hemostatska svojstva dok takodje uspeva da apsorbuje velike količine tečnosti pomažući tako u stvaranju vlažnog okruženja rane koje pospešuje zarastanje.

 

U oblasti proizvoda kolagena, naturesQue ima tri proizvoda:

  1. stabilna svinjska zaštitna membrana za zaštitu augmentacionog materijala,
  2. mikrofibrilarni govedji kolagen koji formira veoma viskozni gel nakon unosa eksudata i ima svojstvena hemostatska svojstva,
  3. svinjski kolagen omotač koji zadržava svoju 3D strukturu i stabilizuje krvni ugrušak


naturesQue ColTect P – ksenogena svinjska zaštitna membrana

Pod pretpostavkom da su klinički zahtevi za zaštitnu membranu zadovoljeni, individualne preference za svojstva rukovanja igraju glavnu ulogu u izboru kolagene membrane. Lako rukovanje naturesQue ColTect P  omogućava različite primene u terpijskim konceptima koji uključuju upotrebu regenerativnih mera.

Mikroskopska slika

naturesQue ColAid B – ksenogene govedje kolagen mikrofibrile

Kada se goveđi kolagen naturesQuw ColAid B primenjuje kao mikrofibrile ima izuzetno raznoliku upotrebu. naturesQue ColAid B ima poznata svojstvena hemostatska svojstva kolagena i može biti upotrebljen za rukovodjene raznim indikacijama. To uključuje zubne rane i čireve (neinficirane) i parodontalne, hirurške i traumatske rane

naturesQue ColAid P – ksenogeno svinjski kolagen omotač

Formiranje stabilnog krvnog ugruška važno je za zarastanje rane. Kada se koristi sunđer sa otvorenim kolagen porama izvrsna hemostatska svojstva kolagena su u prvom planu. Moderni kolagen sunđeri se ponašaju kao inicijalni matriks za zarastanje tkiva tokom zarastanja. Krvni ugrušak je stabilisan u defektu i sledeći koraci u zarastanju rane mogu se odvijati nesmetano.

Kolagen sunđer

Slični postovi

Ksenogeni materijali za zamenu kosti

Ksenogeni materijali za zamenu kosti

Osnovni faktori za regeneraciju kosti su adekvatno snabdevanje krvlju, mehanička potpora u obliku vodeće strukture i odmor. Materijali za zamenu kosti se koriste za regeneraciju kosti gde ljudsko telo nije u stanju da zaceli kosti samo. Zajedno sa...

3194
BEGO Linija za regeneraciju – Suština prirode u rukama stručnjaka

BEGO Linija za regeneraciju – Suština prirode u rukama stručnjaka

Regenerativni materijali naturesQue kombinuju snagu prirodnog porekla materijala sa naučnom i kliničkom ekspertizom za regeneraciju tkiva.

2000

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.