Let’s Dens laboratorija

3346
Let’s Dens laboratorija

Let’s Dens nije jedan čovek već skupina istih, a skupio ih je jedan čovek ili ti bolje rečeno zubni tehničar. Gde, kako, zašto i zašto da ne, nam sledi u budućnosti čitanja sadašnjeg teksta o prošlosti Mandić Ivana.

Ivan Mandić završava započeto, pa i Srednju Medicinsku školu “7. april“ u Novome Sadu 2003. godine, uz rečenicu “Ja nikada neću biti zubni tehničar!“ Odustaje od struke i eksperimentiše sa muzikom, radi kao grafički dizajner i šta ne još, a izrečene misli je često ponavljao ne poznajući funkcionisanje podsvesti i njeno neprihvatanje odrične rečce te ostavljavši sebe sa misli “Ja ću biti zubni tehničar!“ Tri godine je seme klijalo da bi ga na kraju obuzelo i probudilo u njemu veliku ljubav ka sadašnjem poslu.


Dvanaest godina staža je iza njega od toga poslednjih šest u samostalnoj izvedbi u zubotehničkoj laboratoriji Let’s Dens koja se bavi izradom svih protetskih radova, fiksna i mobilna. Ivanov najveći fokus je na keramici i radu na implantatima uz korišćenje skenera i rada u exocadu. “Za metal - keramiku koristim Ceramco 3 porcelan koji ispunjava moje zahteve, u smislu lakoće rada, postojanosti boje i izdržljivosti u ustima. Nije bitno kako rad izgleda na modelu, već u ustima. Za naslojavanje cirkonijuma u upotrebi su dva rivala Ivoclarov e.max i Degudentov Kiss”.

Da bi radovi bili što precizniji i kvalitetniji prate se svetski trendovi i koriste najnoviji materijali poput printanog metala, cirkonijuma, kompozita, bio hpp - a...

“Današnja dostupnost digitalnih sistema uveliko nam olakšava i omogućava veću preciznost gotovog rada, i u ovom području ima mnogo da se uči da bi dostigli tu olakšicu. Savladavanje svakog novog sistema i materijala je uvek uzbudljiv proces na kome se načini mnogo grešaka da bi došli do krajnjeg rezultata, ali učenje se uvek isplati”, rekao je Ivan.
 


Članovi Lets Dens tima:

Ivana Šimunec – rad u Exocadu, rad na implantatima, obrada metala.

Ivana Bošnjak – modelacija voska, obrada metala, frezovanje, atečmeni.

Slavica Šestić – keramika, rad na implantatima.

Aleksandra Janković – modelacija voska, obrada metala, keramika.

Tijana Maksić Vučković - mobilna protetika, privremene krune.

Nemanja Bibić- nalivanje otisaka, modelacija voska.

 

Svi članovi tima su izvorno Ivanovi učenici, koji su nakon završetka škole započeli staž u njegovoj laboratoriji, marljivo radili, učili i ostali tu kao zaposleni. Muzika, puna šolja kafe koja se pije celi dan, vežbanje u podne, glasan smeh uz interne šale je ono što čini posao lakšim i spaja.

Timski duh je veoma bitan za dobro funkcionisanje tehnike, pa su i redovna druženja van radnog vremena obavezan tretman, bioskopi, večere, odlazak na predavanja…

Saradnja sa stomatolozima:

“Bitan deo posla je saradnja sa stomatolozima i naravno kao i uvek ključ je dobra komunikacija te potpuno međusobno poverenje. Moramo biti mentalno kompatibilni tj. da se kapiramo, da bi rad bio dobar. Nekada su i doktor i tehničar kvalitetni, ali im ne ide, dešava se. Stomatolog treba da stoji uz svog tehničara i obrnuto. Pacijent se treba dobro saslušati sa svojim očekivanjima, pa mu prezentovati realno rešenje njegovog slučaja, i ako su obe strane saglasne tek onda krenuti u protetsku izradu, u suprotnome kraj je neizvestan”.

Uzori:

“Moji uzori iz dentalne industrije su svi ljudi koji se bave ovim poslom. Od svakog kolege se može ponešto naučiti, i sama odluka da prihvate ovaj poziv govori o tome da prihvataju jedan određen način života pun teškog rada, sitnih detalja, neprospavanih noći, blazni u otiscima, neizlivenog metala, žabljeg oka, šećera i začina. Sve u svemu rokenrol! Poštovanje svima, ljubav nekima“.

Planovi za budućnost:

“Sledeći korak u unapređivanju tehnike jeste kupovina nekog boljeg fotoaparata i eksperimentisanje sa dentalnom fotografijom. Možda bude neko zanimanje u budućnosti zvano dentalna fotografija u svatovima (mlada gornji cirk B1, mladoženja žabica) He, he, he!”
 

Mandić je dodao za kraj:

“Kako bi jedan od grčkih filozofa rekao “Sve je onako kako se nekome čini”, tako i kod nas u poslu koliko god se trudili, dolazimo do istog zaključka.“ “U svakom slučaju čini mi se…” 
 


 

Let’s dens, uzmi svoju crvenu četkicu i izmodeluj zub.

Let’s dens, uz muziku na radiju.

Let’s dens, dok se svetlost ključa boja prelama po tvome licu.

Let’s dens, popuni prazan prostor i namesti pacijentu vilicu.

 

 

Slični postovi

Predstavljanje laboratorije: G – Dent

Predstavljanje laboratorije: G – Dent

Od samog početka prate inovacije u svetu i preuzimaju samo dobru praksu i nova funkcionalna rešenja sa kojima su zadovoljni stomatolozi i pacijenti. Tokom svih ovih godina izgradili su brend pouzdanosti o čemu govori i broj stomatologa sa kojim...

2154
Predstavljamo: stomatološka ordinacija “Sailović”

Predstavljamo: stomatološka ordinacija “Sailović”

Ordinacija Sailović je vremenom postala polivalentna služba koja se bavi svim granama stomatologije. Danas, tim ordinacije čine tri stalno zaposlena doktora stomatologije dr Milka Sailović, dr Saša Sailović i dr Adriana Sailović.

5053

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.