Livento press predstavlja poslednju tehnologiju litium disilikatne keramike

1703
Livento press predstavlja poslednju tehnologiju litium disilikatne keramike

U martu mesecu 2019. godine imao sam priliku da posetim kompaniju Cendres+Métaux i da se upoznam sa njihovim proizvodima.

Problematika sa kojom smo se do sada susretali vezana za svetlinu je u ovom sistemu rešena, postojanost svetline čak i na tankim površinama kao i stabilnost boje pri većem broju pečenja.

Zbog svoje homogene strukture materijal je dosta čvršći i pogodniji za obradu kao i mogućnost veoma preciznih rubova nadoknada. Veličina ingota je nešto veća od standardne 0,9 grama.

Livento koncept ingota se sastoji od:

  • ET-transparentni ingot za izradu vinira
  • MT-ingot priblizan boji dentina
  • LT-niska transparencija sa visokom svetlinom i srednjim opacitetom
  • HO-ingot za izdradu konstrukcija
  • Opal-ingot sa opalesentnim svojstvima za izradu izuzetno tankih luminira
  • Četiri boje za izbeljene zube BL1, BL2, BL3, BL4


 

Izdvojio bih interesantnu boju koja je jedinstvena samo u ovom sistemu “Ao” za reprodukciju prirodno belih zuba kod mladih pacijenata.

U svakodnevnoj praksi koja je fokusirana na visoku estetiku u frontalnoj regiji sa vinirima ovaj materijal se odlično pokazao, izuzetno precizni rubni završeci nadoknada kao i estetika kod monolitnih solucija.

Slični postovi

Uroš Jovanović: Obuka  za evropskog instruktora firme Kuraray Noritake kod Daniele Rondoni-a

Uroš Jovanović: Obuka za evropskog instruktora firme Kuraray Noritake kod Daniele Rondoni-a

29.-30. novembra 2019. godine u Savoni - Italija, održana je dvodnevna obuka za Evropskog instruktora firme Kuraray Noritake, predstavnik za našu zemlju bio je Uroš Jovanović. Pročitajte njegove utiske.

2935
Uroš Jovanović: Izrada keramičkih non prep vinira sa feldspatnom keramikom

Uroš Jovanović: Izrada keramičkih non prep vinira sa feldspatnom keramikom

Pacijentkinja dolazi sa velikom željom za promenom osmeha i zatvaranje dijastema. Nakon prvobitno predložene ortodonske terapije koju je pacijentkinja odbila, usledio je drugi predlog: keramički non prep viniri, koje je ona inicijalno prihvatila.

3518

Komentari

Jelena, 15. 07. 2020 02:57 pm

Sve pohvale za DentalMedical za pracenje inovacija u svetu stomatologije! Stomatoloska Ordinacija Jovancevic http://www.stomatologjovancevic.rs

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.