Pozovite nas:
+381-24 554 927
Miradent - profesionalna prevencija karijesa

Miradent - profesionalna prevencija karijesa

Miradent - profesionalna prevencija karijesa
Miradent - profesionalna prevencija karijesa
0 1171

Mira-Clin® hap – Pasta za poliranje sa hidroksiapatitom


 • Za profesionalno čišćenje i poliranje zuba
 • Služi i kao pomoćno sredstvo u tretmanu osetljivih vratova zuba
 • Nežno uklanja obojenost i naslage dok istovremeno stvara zaštitni sloj na zubu i zubnom vratu
 • Čisteće čestice menjaju veličinu od grubih (skidanje naslaga) do finih (poliranje)
 • Sadrži Xylitol
 • Osvežavajuć ukus mente
 • Ne sadrži gluten i ftalate


 


paroguard® - Tečnost za ispiranje usta


 • Remineralizira zbog fluorida (250 ppm)
 • Idealno za pacijente sa smanjenim nivoom oralne higijene
 • Delovanje anti-karijesa zbog Xylitola
 • Ne sadrži alkohol


Mirawhite® gelée - Intenzivno čišćenje za blistavo bele zube


 • Efekat beljenja vidljiv odmah
 • Vraća prirodnu belinu zuba
 • Inovativna višestruka efikasnost
 • Xylitol i natrijev fluorid (fluorid 1.450 ppm) sprečavaju nastanak karijesa


 


halitosis spray – Sprej za oralnu negu i osveženje daha


 • Uklanja loš zadah (halitosis)
 • Poboljšana stomatološka zastita zbog dodanog xylitola (10 %)
 • Ne sadrži alkohol


 


mirafluor® chx - Tečnost za ispiranje usta sa chx 0,06%


 • Za svakodnevnu upotrebu, uključuje i čep za doziranje
 • Remineralizira zbog fluorida (250 ppm)
 • Delovanje anti-karijesa zbog Xylitola
 • Ne sadrži alkohol
 • Pomoć u svakodnevnoj nezi usne duplje zbog klorheksidin glukonata (0,06 %)


 


mirafluor®-gel / k-gel - Intezivna profilaksa protiv karijesa za decu i odrasle


 • Gel za intezivnu profilaksu protiv karijesa, za decu i odrasle
 • Pospešuje reminalizaciju početnih karijesnih lezija
 • Povećava otpornost gleđi i sprečava nastanak karijesa
 • miraflour-gel sadrži 1,23 % florida
 • miraflour-K-gel sadrži 0,6 % florida koji je pogodan za decu od 6 godina

 


 


Mirafluorid® - Fluoridni lak na bazi emulzije sa 0,15% fluorida


 • Bez rastvarača
 • Za preciznu primenu, može se primeniti i u vlažnim uslovima
 • Koncentracija fluorida niža nego u uporedivim lakovima 0,15%
 • Vodeni sloj polimera omogućava fluoridu da se rasprši, a razređuje se slinom bez izazivanja neželjenih efekata


 


Xylitol – slatko čudo
Author: Dr. med. dent. Deborah Horch, Düsseldorf, Germany


Postoji razlog zašto zdravstvene ustanove u Italiji, Japanu i Finskoj preporučuju upotrebu xylitola za aktivnu oralnu negu. Sve veći broj nacionalnih stomatoloških udruženja u Evropi sledi ove preporuke. Šta je tako posebno kod xylitola? Da li postoje dokazi koji potkrepljuju tvrdnje o anti-kariogenskom i remineralizirajućem dejstvu xylitola? Ova i mnoga druga pitanja trenutno su aktuelna u raspravama nadležnih stručnjaka. Zapravo, vrlo opsežna studija Turkua, sprovedena između 1970. i 1976. g, potvrdila je 85% smanjenje pojave nastanka karijesa kod pacijenata koji su upotrebljavali xylitol u poređenju sa posmatranim uzorkom 1. Ovi rezultati podstaknuli su čitav niz sličnih studija. Mnoga naučna istraživanja pod organizacijom i pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije su potvrdile značajno umanjenje nastanka karijesa, a rezultati variraju između 50 i 85%. Zašto onda xylitol do sada nije postao uobičajen i zašto je još uvek predmet rasprave? Pored nedovoljne svesti o efektima xylitola, mogući razlozi su i ekonomski. Xylitol kao sirovina je 20 puta skuplji od proizvodnje šećera, ali i znatno skuplji od ostalih zamena za šećer. Proizvodnja je zahtevnija s obzirom na uloženi rad i skuplja i kao takva nije dovoljno privlačna proizvođačima. Za razliku od drugih sintetičkih zaslađivača kao što su aspartam i acesulfam, ukus xylitola je ograničenog trajanja i nije produžen. U poređenju sa žvakaćim gumama u kojima se koriste drugi zaslađivači, žvakaće gume koje su zaslađene xylitolom gube svoj prirodni ukus nakon otprilike 5 minuta. Takođe, žvakaća guma zaslađena sa sintetičkim zaslađivačima u ekonomskom smislu donosi veću zaradu industriji. Sa medicinske tačke gledišta, žvakaće gume zaslađene xylitolom postaju efikasne nakon 5 minuta značajnom neutralizacijom pH vrednosti u ustima nakon konzumiranja hrane.

Uprkos gore navedenim studijama koje su pružile dokaze, postoji potreba za daljim istraživanjima uzimajući u obzir poznate i pozitivne efekte ovog slatkog čuda. Na primer, Park et al. otkrio je da xylitol smanjuje upalni proces u slučajevima Porphyromonas gingivalis. Uittamo et al. opisao je efikasnost xylitola protiv Candida albicans, i kancerogeni efekat acetaldehida u usnoj šupljini, što može biti posebno važno za pušače. Xylitol ne može u potpunosti zameniti fluorid, ali se može smatrati dragocenim dodatkom u stomatološkoj profilaksi. Kritičari xylitola u zaštiti usne duplje često daju značaj samo fluoridu, i ne uzimaju u obzir činjenicu da se elementi fluorida i xylitola savršeno dopunjuju. Xylitol je često pri ruci kada nismo u mogućnosti da koristimo četkicu za zube. Efikasnost u anti-kariogenom delovanju xylitola takođe je prepoznala i potvrdila i Evropska agencija za sigurnost hrane (EFSA). Može se smatrati kao preporuka i pravilo koristiti što više proizvoda koji sadrže xylitol na svakodnevnoj bazi. Da bi se ostvarili izvanredni rezultati kod pacijenata, preporučuje se upotreba samo žvakaće gume zaslađene samo sa xylitolom. EFSA je ove preporuke objavila ocenjujući rezultate sprovedenih studija. Najnovija analiza Nemačke publikacije koja se bavi zaštitom potrošača OKO-TEST (izdanje-septembar 2015) koja se bavila istraživanjem različitih žvakaćih guma na tržištu, ocenila je da samo žvakaće gume sa xylitolom imaju ocenu “dobar” ili “vrlo dobar”, dok su neki svetski poznati proizvođači i brendovi koji koriste druge zaslađivače dobili ocene “zadovoljava” ili “ne zadovoljava”. Postoje mnoge alternative žvakaćim gumama poput kuvanih slatkiša i xylitola u prahu, koji u poređenju sa običnim šećerom imaju skoro iste rezultate u ukusu slatkoće. Da bi se postigli najbolji efekti, opšta preporuka je koristiti 5g. xylitola dnevno. Unos do 50g za odrasle i 30g za decu, dnevno, neće imati negativan efekat. Da biste bili sigurni da proizvod sadrži samo xylitol, a ne i druge zaslađivače, uvek je potrebno proučiti spisak sastojaka.

Slični postovi
Otkrijte Bien-Air Dental koji uvek postavlja standard za skalu više Otkrijte Bien-Air Dental koji uvek postavlja standard za skalu više
Otkrijte Bien-Air Dental koji uvek postavlja standard za skalu više.
Detaljnije
2565
Dobro došli u Heimerle+Meule - Zlatni standard Dobro došli u Heimerle+Meule - Zlatni standard
Heimerle+Meule GmbH je osnovan 1845 god. u ’zlatnom gradu’ Forchajmu kao tipična rafinerija zlata i srebra a od tada se razvio u vodećeg Evropskog dobavljača u polju obrade plemenitih metala. Njegovi proizvodi od plemenitih metala se koriste u stomatologiji, juvelirstvu i izradi časovnika, u automobilskoj industriji i kao popularna investicija.  Sa više od 950 zaposlenih i mestima u 7 zemalja,  novoosnovana Heimerle+Meule Grupa od 2013 je glavni proizvođač plemenitih metala u Evropi.
Podeli
Komentari
Napiši komentar
3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi 3D SYSTEMS 3M Amann girrbach ANAXDENT Argen BEGO BIEN AIR Carl Martin Cato CENDRES+METAUX Coltene Diadent Dürr EMS Euronda G&H GC Hager & Werken Hanel Harvard HEIMERLE + MEULE Ivoclar Vivadent Jota Kettenbach KOMETA BIO KULZER Kuraray Manfredi Mani MGF Microbrush MPF Nordiska Dental Noritake OCC ORANGEDENTAL PREMIER REITEL Renfert Roeko Ruthinium SCHEU-DENTAL Septodont Shera Ultradent UNIGLOVES Valplast VDW Vertex VP INNOVATO Yamahachi
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.