Predstavljanje laboratorije: Nenad Mandić Dental Lab

3692
Predstavljanje laboratorije: Nenad Mandić Dental Lab

1.    Kada i gde ste krenuli u školu za zubne tehničare i koji su Vam planovi nakon diplomiranja?
Školu za zubne tehničare sam završio 1978. u Beogradu i  odmah nakon završetka se zaposlio na klinici za protetiku Stomatološkog fakulteta u Beogradu. Tu sam proveo sedamnaest godina radeći na fiksnim nadoknadama, tada fasetiranim krunama, a kasnije metalo keramičkim i keramičkim krunama i mostovima. Planovi su bili da se osposobim za samostalan rad u oblasti fikne protetike. Na klinici stičem znanje i iskustvo vezano za namenske krune i atečmene kao i infirmacije vezane za gnatologiju. Još tada uočavam potrebu za radovima u artikulatoru. Davne 1995. godine otvaram privatnu laboratoriju. Zubno protetska laboratorija Mandić Nanad postoji već dugi niz godina.

2.    Na koji se način usavršavate?
Usavršavanje se odvijalo kroz kurseve i praćenje naših i inostranih predavača. Privatna praksa je uslovila potrebu za konstantnom edukacijom, praćenjem dostignuća i trendova u svetu kao i poznavanjem novih materijala. Artikulator postaje standard u ovoj laboratoriji i njihov razvoj se prati i primenjuje.

3.    Šta mislite da je budućnost dentalne industrije?
Pojavom skenera, glodalica, printra ulazimo u novi deo stomatološke protetike. Taj deo trenutno postaje moja preokupacija i mislim da će se dalji razvoj dentalne protetike razvijati u tom smeru. 

4.    Koje oblasti dentalnih tehnika preferirate?
Kombinacija analogne i digitalne tehnike trenutno pružaju najbolje u oblasti dentalne tehnike. Pojavom digitalizacije u stomatologiji neophodno je bilo uključiti se u savremene trendove. Sada već treća generacija skenera i dve glodalice daju pun komfor u svakodnevnom radu. Primena digitalne tehnologije u kombinaciji sa analognom daje fantastične rezultate. Zahvaljujući kućama koje se bave prodajom materijala i aparata dobijamo informacije o novitetima na tržištu i to mi u mnogome pomaže da budem i ostanem u trendu.

5.    Imate li neke uzore u dentalnoj industriji?
Kroz sve ove godine mog bavljenja tehnikom uzori su mi bila svetska imena iz ove oblasti (Ubassy, Muterthies, Brix, Nondas, Gurel, Brugera...).

6.    Da li posećujete predavanja svojih kolega? Možete li izdvojiti nekoga ko je na Vas ostavio poseban utisak?
U zadnje vreme i kod nas se pojavljuju izuzetni demonstratori i predavači (Aleksandra, Deni, Uroš...) i zadovoljstvo je gledati ih i slušati.

7.    Da li imate savet za zubne tehničare koji su na početku svoje karijere?
Za kolege koji su na početku karijere savet da ulažu što više u svoju edukaciju, prate nova dostignuća a da ne zaborave da analogni deo još uvek zauzima veliki prostor zubne tehnike.

8.    I za kraj, kakvi su Vaši planovi za budućnost?
Planovi za budućnost su vezani za digitalni razvoj u stomatologiji, I da u kombinaciji sa iskustvom i dalje pružam kvalitetne protetske nadoknade. 

Slični postovi

Predstavljanje laboratorije: G – Dent

Predstavljanje laboratorije: G – Dent

Od samog početka prate inovacije u svetu i preuzimaju samo dobru praksu i nova funkcionalna rešenja sa kojima su zadovoljni stomatolozi i pacijenti. Tokom svih ovih godina izgradili su brend pouzdanosti o čemu govori i broj stomatologa sa kojim...

2120
Laboratorija za zubnu tehniku - DENI DENT

Laboratorija za zubnu tehniku - DENI DENT

Laboratorija za zubnu tehniku DENI DENT osnovana je u Beogradu 2008. godine. Stručni kadar je potkovan teorijskim znanjem i višegodišnjim praktičnim iskustvom. Koriste najsavremeniju opremu i materijale vrhunskog kvaliteta vodećih svetskih...

5070

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.