Priprema. Klik. Fokus: Lako pristupanje i jasna vidljivost mesta tretmana

289
Priprema. Klik. Fokus: Lako pristupanje i jasna vidljivost mesta tretmana

Efikasno povlačenje usana i obraza sa zuba je veoma poželjno tokom stomatoloških tretmana. Saznajte kako možete kontrolisati vlagu. Efikasno povlačenje usana i obraza sa zuba je veoma poželjno tokom stomatoloških tretmana. Na primer, kod postupaka lepljenja adhezivima, jasna vidljivost zuba je ključna. Takođe, tretirano područje mora biti pravilno izolovano kako bi ostalo slobodno od krvi i pljuvačke. Saznajte kako vam OptraGate može pomoći da efikasno kontrolišete vlagu i pruži vam neometan pogled na usnu šupljinu, tako da se možete usredsrediti na detalje.

Iako je tehnika lepljenja adhezivima značajno pojednostavljena tokom godina, i dalje nosi nekoliko izazova koji su ipak lako prevazidljivi u rutinskoj kliničkoj praksi. Jedan od njih je rizik od kontaminacije površina zuba tokom postupka lepljenja. Dobro je poznato da krv i pljuvačka imaju negativan efekat na adhezivnu vezu. Stoga, standardna praksa zahteva odgovarajuću izolaciju operativnog mesta tokom postupka lepljenja. Postoje određeni osnovni faktori koji treba uzeti u obzir prilikom odabira odgovarajuće tehnike izolacije:

      Saradnja pacijenta
   
  Položaj i pristupačnost mesta tretmana
   
  Adhezivni sistem (kiselinsko-grubo brušenje, samogrizenje)
   
  Lak i odgovarajući tretman
   
  Optimalna efikasnost u kliničkoj praksi

Vatičasti rolni, DryTips, izduvnici pljuvačke, ogledala, matrice, upijajuće podloške: To su samo neki od materijala i instrumenata koji se koriste tokom postupka. Budući da je usna šupljina mala, može postati prilično pretrpana svim ovim pomoćnim materijalima, što otežava kliničaru da jasno vidi operativno mesto i lako mu pristupi. Ovaj scenario se teško može opisati kao efikasan. Međutim, dostupno je alternativno rešenje.

Specijalni uređaji koji lako i nežno povlače usne i obraze (npr. OptraGate) takođe poboljšavaju vidljivost mesta tretmana i efikasno ga izoluju od vlage.

Izolacija kao osnova za snažnu vezu

Opšte je prihvaćeno da je adekvatna izolacija zuba/zuba neophodna za uspešno izvođenje adhezivnog lepljenja. Prilikom izbora odgovarajuće metode izolacije, osnovni cilj je osigurati da će sprečiti svaku kontaminaciju krvlju i/ili pljuvačkom. Često se postavljanje gumenog brava opisuje kao najefikasnija tehnika. Međutim, u mnogim slučajevima nije moguće ili je previše vremenski zahtevno i komplikovano raditi sa stomatološkom branom. Relativna izolacija pruža odličnu alternativu, ako je prikladna za adhezivni sistem i operativno mesto u pitanju.

Apolutno je neophodno sprečiti rizik od kontaminacije (krv/pljuvačka) tokom postupaka adhezivnog lepljenja.

Relativna izolacija nudi praktičan način uspostavljanja suvog radnog polja pri radu sa adhezivnim sistemima samogrizenja, kao što je Adhese Universal, na primer, pri postavljanju potpuno keramičkih restauracija.

Izolacija. Lepljenje. Sledeće. Olakšana relativna izolacija

OptraGate vam omogućava brzo i lako izolovanje radnog polja. Režiser za usne i obraze poboljšava pristupačnost i vidljivost područja tretmana. Uređaj ravnomerno povlači usne i obraze i obezbeđuje efikasnu kontrolu vlage.

Bilo da postavljate direktno kompozitne smolne plombe ili indirektne keramičke restauracije - OptraGate pomaže uspostavljanju idealnih radnih uslova kako bi se osigurao dugoročni klinički uspeh adhezivne veze.

OptraGate i Adhese Universal efikasno sarađuju. Samogrizački adheziv dolazi u inovativnom obliku olovke VivaPen sa savitljivim vrhom. Olovka omogućava brzu i kontrolisanu aplikaciju adheziva direktno u ustima. OptraGate pomaže pristupu svim područjima usne šupljine, čak i onim teško dostupnim, kako bi se zubi brzo pripremili. Uređaj omogućava blisko praćenje mesta tretmana radi kontrole pljuvačke, koja se može evakuisati kada je potrebno. To dodatno smanjuje rizik od kontaminacije tokom adhezivnog postupka.


OptraGate - Easy Placement of OptraGate from Ivoclar on Vimeo.

Raznovrsna primena u kliničkoj praksi

Režiser za usne i obraze OptraGate može se koristiti u kliničkim situacijama koje idu daleko izvan postavljanja restauracija: na primer, kod intraoralnog skeniranja, profilaktičkih mera, dečje stomatologije, ortodoncije i stomatološke fotografije. OptraGate vam omogućava da izložite mesto tretmana, bez uzrokovane nelagodnosti pacijenta. Budući da uređaj efikasno povlači usne i obraze sa tretiranog područja, stomatološka ogledala se ne moraju koristiti u tu svrhu. Pacijenti nalaze OptraGate mnogo udobnijim za nošenje u poređenju sa drugim izolacionim uređajima. Štaviše, režiser za usne i obraze im pomaže da drže usta široko otvorena tokom stomatološkog postupka. Svi tipovi pokreta vilice su mogući dok je uređaj na svom mestu zahvaljujući njegovoj trodimenzionalnoj elastičnosti. Kao rezultat toga, OptraGate može ostati na mestu tokom celog tretmana. Osim toga, budući da su usne potpuno pokrivene, takođe su zaštićene.

OptraGate će znatno olakšati vaš klinički radni tok. Režiser za usne i obraze sigurno će postati nezamenljiv deo vašeg arsenalnog kompleta za adhezivno lepljenje, jer nudi praktičnu i udobnu relativnu izolaciju za sve uključene.

Slični postovi

Pojednostavljena tehnika slojevanja za visokokvalitetne zadnje plombe

Pojednostavljena tehnika slojevanja za visokokvalitetne zadnje plombe

Danas postoji snažan trend prema racionalizaciji dentalnih materijala i postupaka. Želeli bismo da pokažemo pojednostavljenje i dobar kvalitet nije kontradiktoran kad se zadnji zubi obnavljaju dokazanim direktnim materijalima. Pored toga, razvili...

1091
3s PowerCure: Umetnost efikasnosti sa posteriornim restauracijama

3s PowerCure: Umetnost efikasnosti sa posteriornim restauracijama

Novi kompoziti omogućavaju estetske, visokokvalitetne i efikasne restauracije.

2988
Otkrijte prednosti Bluephase PowerCure lampe

Otkrijte prednosti Bluephase PowerCure lampe

Lampa za polimerizaciju visokih performansi sa inteligentnom asistencijom. Da li tražite svetlo za polimerizaciju koje može više? Ako je tako, uživaćete koristeći Bluephase PowerCure. Aparat za polimerizaciju visokih performansi kombinuje...

435

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.