Rekonstrukcija izlaznog profila mekih tkiva

552
Rekonstrukcija izlaznog profila mekih tkiva

Prikaz kliničkog slučaja na naglaskom na novu metodu upotrebom prilagođenih anatomskih kapica u jednom hirurškom koraku

Kondicioniranje mekih tkiva oko implanta je fundamentalan korak u dobijanju anatomski oblikovane nadoknade prirodnog izgleda sa povoljnim higijenskim aspektima koji pacijentu omogućava efikasnu kontrolu pojave plaka standardnim metodama održavanja oralne higijene. Upotreba anatomski oblikovanih kapica za zarastanje u toku hirurškog zahvata je jednostavan način da se postigne poboljšanje dimenzija okolnih mekih tkiva kao i da se kondicionira topografija mekih tkiva na efikasan a opet jednostavan, brz i jeftiniji način.


Početna situacija na prezentaciji: vidljiva horizontalna resorpcija mekih i tvrdih tkiva. Klinički pregled i preoperativni periapikalni snimak.


Periapikalni snimak i klinički pregled godinu dana nakon operacije. Uspešna restauracija anatomije regije, sa mekotkivnim konturama i harmoničnom topografijom sa susednim zubima, i izvanredna oseointegracija implanta bez gubitka kosti i adekvatnom visinom kosti u medjuprostoru.

Ovaj prikaz kliničkog slučaja demonstrira jednostavniju metodu i protokol za izbor i izradu anatomske kapice za zarastanje i dubliranje posta za uzimanje otiska za poboljšanje dimenzija i topografije mekih tkiva oko implanta u jednom koraku i kasnije precizno registrovanje. Proces izbora i adaptiranja standardnih implantnih komponenata u anatomski oblikovane komponente se sprovodi u ordinaciji korišćenjem specijalnog sistema alata.

 ↓ PRIKAZ KLINIČKOG SLUČAJA 
Preuzmite ceo prikaz kliničkog slučaja (na Engleskom) popunjavanjem obrazca ispod.

  Obrazac:

Slični postovi

Cervico Mold - Podignite estetiku i dizajn izlaznog profila svoje definitivne nadoknade na viši nivo

Cervico Mold - Podignite estetiku i dizajn izlaznog profila svoje definitivne nadoknade na viši nivo

Cervico Mold je instrument koji se koristi za izradu cervico kapica za zarastanje i postova za otiskivanje. Može se koristiti i za dubliranje modifikovanih kapica ili privremenih nadoknada za dublirani post za otiskivanje. Sadrži 17 otvora...

1259
Jednostavan Cervico klinički slučaj - Jednostavna, lagana stomatologija

Jednostavan Cervico klinički slučaj - Jednostavna, lagana stomatologija

Faza procene: Bezubo polje se procenjuje sa cilindričnom nožicom Cervico Guide-a da bi se potvrdilo postojanje dovoljno mezio-distalne dimenzije za postavljanje implanta. Pro savet: Broj koji se urezan na cilindričnoj nožici, predstavlja...

1294
Prikazi slučaja - Kako koristiti Cervico sistem od VPI da bi iskoristili sve prednosti koje sistem može pružiti

Prikazi slučaja - Kako koristiti Cervico sistem od VPI da bi iskoristili sve prednosti koje sistem može pružiti

Cervico od VPI sistema je razvijen i klinički testiran proteklih četiri godina, konstantno dokazujući sigurnost, preciznost i efikasnost. Pratiti preporučene protokole kliničke upotrebe za najbolje rezultate. Ovi protokoli su testirani i dokazano...

884

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.