Saznajte zašto je Dürr Dental prvoklasni separator amalgama

2160
Saznajte zašto je Dürr Dental prvoklasni separator amalgama

Dürr Dental amalgamski separatori – sigurno zadovoljavaju nove regulatorne zahteve

Dentalni amalgam sadrži do 50% žive i stoga se ne sme ispuštati u okolinu. Dürr Dental amalgamski separatori pouzdano uklanjaju amalgam iz otpadnih voda vaše stomatološke stolice/jedinice  koristeći precizan centrifugalni uređaj u kombinaciji sa hidrodinamičkim sistemom samočišćenja za održavanje visokih performansi. Dürr Dental proizvodi ovu opremu skoro 30 godina i lako nadmašuje Međunarodni standard za odvajanje amalgama (ISO 11143: 2008) koji zahteva najmanje 95% zadržavanja amalgama. Naravno, Dürr Dental nudi praktičan koncept odlaganja. Nakon odvajanja, amalgam se automatski unosi u posudu za sakupljanje. Posudu je potrebno zameniti samo kada se postigne maksimalna količina punjenja. Odlaganje je podložno zakonskim odredbama i vrši se od strane ovlašćenih kompanija.

Za razliku od konvencionalnih sedimentacionih separatora, Dürr Dental centrifugalni sistemi imaju stalnu proveru nivoa napunjenosti. Nivo punjenja posude se redovno prati tokom svakog ciklusa i tokom tretmana. Čim se dostigne maksimalni nivo punjenja, vizuelni i zvučni signal upozorava doktora ili asistenta da zameni posudu za amalgam ili kontaktira ovlašćeni servis za recikliranje. Tek tada se posuda mora zameniti. Ovaj postupak sprečava nepotrebne dodatne izdatke i štedi troškove. Praktični mehanizam poluge takođe olakšava uklanjanje posuda. Visoka stopa odvajanja amalgama za više od 98% u skladu je sa svim zakonskim zahtevima. Na primer, separator amalgama CAS 1 za integraciju u stomatološke jedinice premašuje regulatorne zahteve sa stopom separacije za više od 99% (ISO 11143: 2008) zbog čega je izbor za budućnost.

Sistemi za odvajanje su dostupni za sve klinike i ugrađuju se nizvodno od dentalne usisne jedinice. Na ovaj način apsolutno nema gubitka snage usisavanja od strane separatora amalgama. Separatori ugrađeni direktno u usisne sisteme mogu smanjiti njihovu snagu. Zahvaljujući softveru Tyscor Pulse, trenutni status sistema je uvek vidljiv. Softver automatski informiše o nerešenim zadacima održavanja, kao što je zamena posude za sakupljanje amalgama. U slučaju greške, Tyscor Pulse prikazuje ako se greška može ukloniti od strane osoblja ili pruža mogućnost direktnog informisanja servisera putem elektronske pošte. Tehničar tada može tražiti rešenje putem daljinskog održavanja.

Kako mogu sačuvati živu iz amalgamskog otpada?

Ugradnjom ISO 11143:2008 sertifikovanog separatora amalgama. Postoje opcije za pojedinačne stolice ili više stolica koje koriste centralni ili individualni amalgamski separator firme Dürr Dental. O tome možete razgovarati sa vašim lokalnim ovlašćenim Dürr Dental savetnikom za prodaju i servisnim tehničarem.

Kako se reciklira?

Nakon što se posuda vrati ovlašćenoj firmi za recikliranje, isti osigurava da se sadržaj prerađuje u skladu sa aktuelnim regulatornim zahtevima.


Koje vrste sistema amalgamskih separatora nudi firma Dürr Dental?

  • CAS 1: integrisano rešenje

CAS 1 Combi-Separator iz Durr Dental je vredan dodatak mnogim stomatološkim jedinicama. On poseduje stopu odvajanja više od 99% (ISO 11143: 2008) i stoga je izbor za budućnost. Radi tiho i nudi snažan DC pogon bez četkica koji se lako može nositi sa višesatnim radom i velikim količinama tećnosti. Dvostepeno odvajanje efikasno sprečava da se tokom aspiracije unese krvna pena, čime se štiti suva usisna jedinica nizvodno od stolice. Dvostepeni sistem sa ciklonskim separatorom i dinamičkom separacionom turbinom postiže mnogo veće performanse odvajanja od tradicionalnih metoda i gotovo se ne može čuti tokom rada. CAS 1 separatori su pogodni za mnoge stomatološke jedinice i često su već instalirani od strane vodećih proizvođača uređaja za obradu.

  • CA 1/ CA 2 / CA 4: fleksibilno, modularno rešenje

CA separatori se mogu instalirati bez smetnji u usisnom putu. CA 1 sa kućištem savršeno je pogodan za naknadnu  ugradnju u stomatološku jedinicu sa vrlo malim promenama na samoj jedinici. CA 2 separator optimizovan je za upotrebu sa usisnim jedinicama VS 300, VS 600 ili Tyscor VS2 za dve stomotološke jedinice. CA 4 separator jednostavno se ugrađuje posle sistema za usisavanje VS 900 ili VS 1200 za 4 stomatološke jedinice. Svi CA sistemi rade po principu centrifugiranja sa hidrodinamičkim samočišćenjem  i automatski se uključuju čim otpadna voda iz dentalne jedinice uđe u separator. Vizualni prikaz u svakom  trenutku daje informacije o trenutnom operativnom stanju.

Slični postovi

VistaRay 7 - 15 godina iskustva u tehnologiji senzora

VistaRay 7 - 15 godina iskustva u tehnologiji senzora

Apsolutno ubedljivo je visoko prepoznavanje detalja sa minimalnom dozom zračenja.

1379
VistaScan Mini View – Skener slikovnih ploča sa ekranom osetljivim na dodir za intraoralne formate

VistaScan Mini View – Skener slikovnih ploča sa ekranom osetljivim na dodir za intraoralne formate

VistaScan Mini View čini dijagnostiku slikovnih ploča bržom, pouzdanijom i praktičnijom za stomatologe.  

1649
Nudimo vam celovito rešenje najvišeg kvaliteta – Durr Dental

Nudimo vam celovito rešenje najvišeg kvaliteta – Durr Dental

Dürr Dental AG su 1941. godine osnovali braća Karl i Vilhelm Dürr iz Gehingena u Crnoj Šumi. Sedište kompanije se sada nalazi u Bietigheim-Bissingenu, gde je oko 400 zaposlenih anganžovano u proizvodnji, istraživanju i razvoju, a takođe i u...

1747

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.