Sprečite bolove – Terapeutska stolica na sedlo Bambach drži vaša leđa zdravim!

6384
Sprečite bolove – Terapeutska stolica na sedlo Bambach drži vaša leđa zdravim!

KAKO JE NASTALA TERAPEUTSKA STOLICA BAMBACH?


lnspiraciju za Bambach, prvu terapeutsku stolicu takve vrste na svetu, Mary Gale dobila je iz oblasti jahanja konja. Mary Gale (rođena Bambach), australska profesionalna terapeutkinja i dugogodišnja jahačica, bila je zaintrigirana zašto pacijenti koji nisu mogli sedeti bez oslonca na običnoj stolici, mogu udobno i potpuno bez oslonca sedeti na konju? Takođe, jahači koji su trpeli bol u leđima nisu imali tegobe, niti bol, kada su sedeli u sedlu. Ona je bila uverena da je sedlo, u kojem se kičma sme vratiti u svoj prirodni "S" oblik, daleko zdravije od uobičajenih stolica.

Nakon dugih godina istraživanja i brojnih prototipova, stigla je do konačnog oblika sedla Bambach Saddle; prvi put ga je predstavila na Svjetskom kongresu radnih terapeuta u Pekingu 1988. godine. Od tada Bambach sedlo donosi olakšanje i prevenciju ljudima širom sveta. Analize su pokazale da položaj sedenja na Bambach stolici, u kombinaciji s dinamičnim posturalnim prilagođavanjima potrebnih za održavanje ravnoteže, oponaša zdrav položaj sedenja na konju i ublažava napetost u leđima!

Mary Gale je dokazala da Bambach stolica pruža prirodan položaj sedenja koji daje blagotvoran učinak za leđa. Karlica naginje malo napred, a kuk pod uglom od 45° je u neutralnom položaju. Prirodni oblik lumbalnog dela kičme se održava i na taj način je smanjen pritisak na diskove. To rezultuje savršeno uravnoteženim i udobnim položajem koji podržava mišiće leđa bez naprezanja. Leđa, vrat i ramena ostaju opušteni a osim toga, poboljšava se cirkulacija u nogama. Ukratko, Bambach stolica na sedlu nudi korisniku superiornu ravnotežu i mobilnost u stabilnom, uspravnom položaju.

Jedino znanstveno dokazano stolica koje vam pomaže udobno, prirodno, uspravno i stabilno sedeti, ublažavajući i sprečavajući probleme u držanju tela, uključujući bolove u donjem delu leđa i išijas! Osim oblika sedla, možete birati boju, visinu, vrstu točkića, naslon za ruku ili leđa... Kreirajte svoju idealanu Bambach terapeutsku stolicu.

 

Brojne su prednosti sedenja na Bambach stolici:

  • optimalan, uravnoteženi položaj kičme
  • idealno držanje tela tokom sedenja
  • minimalna napetost muskulature
  • sprečavanje bolova u vratu te s njima povezane glavobolje
  • stimulisanje uredne cirkulacije

Patentiran zaštićen ergonomski dizajn:

  • Prilagodljivi nagib
  • Prilagodljiva visina
  • Naslon za ruku
  • Gasni lift
  • (amortizer sa gasnim mehanizmom za podizanje i spuštanje)
  • veličina (S–L)

ZAŠTO ODABRATI BAMBACH?


CUSTOM MADE
Bambach je posebno prilagođen Vašim potrebama.
Tapecira se ručno po Vašem izboru materijala, što uključuje opciju hirurškog vinila za medicinske potrebe. Sa ili bez naslona, pruža prava stolica za bilo koje okruženje ili svrhu.

5 GODINA GARANCIJE
Garancija u trajanju od 5 godina.

ORIGINALNI DIZAJN
Bambach je originalna stolica sa sedlom, a dizajnirala ga  australska ergoterapeutkinja prije više od 30 godina. Bila je prva takve vrste na svetu, a stručnjaci se slažu da i danas nastavlja voditi u praksi sedenja.

Slični postovi

Sredstva za zaštitu - Hager&Werken

Sredstva za zaštitu - Hager&Werken

Hager Werken je poznata stomatološka kompanija sa puno tradicije i inovativnosti. Hager & Werken kompanija u potpunosti je posvećena unapređenju stomatologije i stomatološke opreme razvijajući proizvode i usluge najvišeg kvaliteta. Mnogi...

1544
POWER steamer 1 - Redizajnirano čišćenje parom

POWER steamer 1 - Redizajnirano čišćenje parom

Jedinica za čišćenje parom sa ručnim punjenjem. Novi, snažni POWER paročistač postavlja nove standarde u pouzdanosti i dugotrajnosti ali impresionira svojim učinkom čišćenja. Bilo koja vrsta čestica se može jednostavno i efikasno ukloniti....

2331
Izvanredna sposobnost dezinfekcije - Oromed Gel

Izvanredna sposobnost dezinfekcije - Oromed Gel

OROMED gel kombinuje visoko efikasnu antimikrobnu sposobnost širokog spektra dejstva sa sofisticiranim sistemom nege kože. Njegovi pažljivo izabrani sastojci uključuju hidratantnu kremu, emolijente, vitamin E kao i komponente za smirivanje(...

561

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.