Stomatološka ordinacija Tina

165
Stomatološka ordinacija Tina

Predstavljamo vam intervju sa doktoricom Tinom Vukičević, osnivačicom Stomatološke ordinacije Tina, koja već više od dvadeset pet godina uspešno vodi svoju praksu u Zagrebu. U ovom intervjuu, doktorica Tina deli svoje bogato iskustvo i strast prema stomatologiji, te nas vodi kroz istoriju svoje ordinacije, tehnološke inovacije koje primenjuje, i filozofiju koja stoji iza njenog pristupa pacijentima. Pored detaljnog osvrta na razvoj svoje ordinacije, doktorica takođe otkriva kako svoje znanje i stručnost prenosi na druge stomatologe.

Kada i gde je osnovana Vaša ordinacija?
Stomatološku ordinaciju Tina osnovala sam 1997. godine u Splitu, ali iz privatnih razloga ordinacija je preseljena u Zagreb 2009. godine, gde i danas uspešno vodim stomatološki posao. Stomatološka ordinacija Tina nalazi se na Primorskoj 10, u samom centru grada.

Kako se razvijala?
Od osnivanja, ordinacija se razvijala kao privatna ordinacija u kojoj su se pružale usluge konzervativne dentalne medicine, protetike i implantologije, te estetske stomatologije. U poslednjih 10 godina, u skladu sa zahtevima pacijenata, sve više se bavim estetikom lica i vrata.

Ko čini vaš tim?
Uz mene, u ulozi doktorice i vođe tima, u stalnoj postavi ordinacije je dentalna asistentkinja bez koje ne mogu zamisliti radni dan. Prošireni tim ordinacije čine spoljni saradnici koji su uključeni u zavisnosti od kliničke slike pacijenta, a to su oralni hirurg, ortodont, parodontolog i pedodont. U Stomatološkoj ordinaciji Tina uvek su dobrodošli studenti dentalne medicine koji obavljaju stručnu praksu ili mlađe kolege koji stažiraju.

Koja područja stomatologije pokriva Vaša ordinacija?
Ordinacija je široko specijalizovana i pokriva sve specijalističke usluge, kao i estetiku lica i vrata. S obzirom da se bavljenje estetikom moj lični izbor i interes, najveći broj slučajeva u ordinaciji su upravo dentalni estetski zahvati.

Koji je Vaš princip rada?
Rekla bih, vrlo ličan i privatan.  Postoji izvesna povezanost između pacijenata i mene, što je takođe razlog zašto nemam prevelik broj ljudi u svom timu, a i istovremeno je lakše imati kontrolu nad radom. Ponekad bih poželela promeniti princip rada, ali na kraju bih ipak shvatila da to nije put kojim želim ići.

Koje tehnologije i proizvođače preferirate?
Što se tiče tehnologije, pratim trendove na tržištu. Veoma sam radoznala i posebnu pažnju pridajem stručnoj edukaciji, posebno kada je u pitanju estetika. Proizvođači? S obzirom da tesno saradjujem sa kompanijom Kulzer, kao Opionion Leader za Adriatic regiju, isprobala sam sve njihove proizvode. Mogu reći da Kulzer ima izuzetno kvalitetne proizvode sa kojima sam veoma zadovoljna tako da u mojoj ordinaciji 90% proizvoda čini Kulzer. Naravno, postoje proizvodi drugih proizvođača sa kojima sam „kliknula” pa tako koristim i Ivoclar, Edelweiss, Ultradent…

Da li imate bližu saradnju sa određenim proizvođačima i sa kojima?
Imam. Kulzer!

Koliko Vam je bitna saradnja sa pacijentima i da li se ona razlikuje od ostalih ordinacija?
Kao što sam već ranije spomenula, jako mi je bitna saradnja sa pacijentima. Volim svoj posao i odlazak u ordinaciju i pacijenti to prepoznaju, manje se plaše, opušteniji su i osećaju se sigurno. Najčešće mi se dogodi da dobijem nove pacijente baš po preporuci što me jako veseli.

Da li smatrate da je konstantna edukacija u Vašem poslu bitna i ako jeste na koji način se usavršavate?
Apsolutno je bitna! Bez obzira na to što sam i sama predavač, kad god mi se pruži prilika učestvujem na edukacijama. Usavršavanje i educiranje za mene je neizostavno, mislim da je to najbolji ulog u sebe.

Da li svoje znanje prenosite na druge stomatologe i na koji način?
Prenosim i to najčešće kroz predavanja i radne kurseve. Osim toga, često u svojoj ordinaciji „ugostim” mlađe kolege koji su na stažu pa i na taj način delim svoje iskustvo. Uživam u razmeni znanja i iskustava sa kolegama. Nisam sebična po pitanju deljenja znanja, jer mislim da svako znanje koje se ne prenosi, zapravo ne služi ničemu.

Koje su Vaše ambicije za budućnost I u kojem pravcu želite da razvijate stomatološku ordinaciju?
Želim da moja ordinacija i dalje ostane mala i intimna ordinacija koja prati trendove u dentalnoj industriji. Kroz dugi niz godina to mi se zaista pokazalo kao pozitivno iskustvo. Što se tiče ambicija za budućnost, i dalje želim prenositi svoje znanje kao predavač i dokle god ću imati pozitivan feedback od ostalih kolega, neću prestati sa edukacijama. Ujedno, to je nešto što me drži u toku sa trendovima, tako da planiram i dalje nastaviti u tom smeru.

Slični postovi

Predstavljanje laboratorije: Nenad Mandić Dental Lab

Predstavljanje laboratorije: Nenad Mandić Dental Lab

Zubno protetska laboratorija Mandić Nenad" osnovana je 1995. godine. Nenad Mandić je preneo u laboratoriju svoje dugogodišnje iskustvo, stečeno na Stomatološkom fakultetu u Beogradu.

3790
Predstavljamo Vam: AVANTDENT Laboratory & training center

Predstavljamo Vam: AVANTDENT Laboratory & training center

Fokus laboratorije je izrada izuzetno tankih i preciznih luminira napravljenih od feldspatne keramike, takođe izrada vinira od litijum-disilikatne staklo keramike kao i izrada krunica na cirkonijumskoj osnovi. Pored kompletno digitalizovane...

1557
Laboratorija „DU-DENT LAB“ - Branislav Kostić

Laboratorija „DU-DENT LAB“ - Branislav Kostić

U srcu Pirota, Zubotehnička laboratorija "DU-DENT LAB" već pet godina postavlja standarde u pružanju vrhunskih dentalnih usluga. Branislav Kostić, osnivač laboratorije, deli svoje iskustvo i viziju kroz mobilnu protetiku, Vertex TermoSens,...

929

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.