Univerzalni i fleksibilni instrument - Reciproc blue

1857
Univerzalni i fleksibilni instrument - Reciproc blue

Konstantno  stremeći ka inovacijama, VDW je razvio toplotno rešenje za povećanu fleksibilnost NiTi. Pet godina nakon lansiranja RECIPROC-a, VDW predstavlja RECIPROC blue u 2016.godini- univerzalni i fleksibilni instrument za većinu kliničkih slučajeva. RECIPROC blue instrumenti su proizvedeni od Nikl-Titanijuma koji prolazi kroz inovativan proces grejanja, kojim se modifikuje njihova molekularna struktura da bi se dobio povećan otpor na ciklični zamor i dodatna fleksibilnost kao i njihova karakteristična plava boja. RECIPROC porodica (RECIPROC i RECIPROC blue) su najveće dostignuće u istoriji VDW-a sa preko 22 miliona prodatih instrumenata do sada, čineći VDW jednim od vodećih proizvođača mašinskih instrumenata na svetu. Od lansiranja, više od 400 naučnih studija i naučnih publikacija iz celog sveta dokazale su benefite RECIPROC familije.

Jednostavnost

 • Reciproc blue instrumenti su dizajnirani za oblikovanje jednim instrumentom. Zato, kanal korena može biti kompletno obrađen sa samo jednim mašinskim instrumentom- bez stvaranja puta klizanja u većini slučajeva.
 • Preparacija kanala korena sa RECIPROC blue je jednostavna za učenje i podučavanje- sa manje potencijalnih grešaka tokom procedure u poređenju sa rotirajućim NiTi sistemima.
 • Izbor instrumenata je lak. Izaberite onaj instrument iz RECIPROC porodice koji najviše odgovara vašem kliničkom slučaju.

Efikasnost

 • Poprečni presek oblika slova S instrumenta glatko klizi i uklanja efikasno zahvaljujući svom specijalnom dizajnu. Instrument se kreće bez pritiska, čime je pritisak na dentin minimalan.
 • Vreme preparacije kanala korena je skraćeno. Manje vremena za oblikovanje preparacije znači više vremena za dezinfekciju i više tretiranih pacijenata.
 • Instrumenti su napravljeni za samo jednu upotrebu zbog očuvanja efikasnosti uklanjanja.

Sigurnost

 • Originalni povratni pokret sa svojim specifičnim uglom rotacije kao i dobro kontrolisanim ubrzanjem i usporavanjem vode ka boljoj otpornosti na ciklični zamor i smanjuju rizik od loma instrumenta.
 • Pakovani u sterilne blistere za jednokratnu upotrebu, RECIPROC blue instrumenti omogućuju smanjen rizik od unakrsne kontaminacije.
 • Zahvaljujući tehnici korišćenja jednog instrumenta smanjuje se preterana upotreba.

Fleksibilnost

 • Instrument glatko klizi u kanal zuba zahvaljujući termički obrađenoj leguri NiTi.
 • Moguće je presaviti instrument za jednostavniji pristup kanalu.
 • Instrument glatko prati prirodnu anatomiju kanala korena  zahvaljujući svojoj plavoj termičkoj obradi koja čini instrument fleksibilnijim.
 • Fleksibilnost dobijena plavom toplotnom  obradom  poboljšava mogućnosti centriranja instrumenta u cilju smanjenja kanalne transportacije.
STEP BY STEP UPUTSTVO
Skinite RECIPROC blue uputstvo za korišćenje (na engleskom) popunjavanjem forme:

  Forma:

Slični postovi

Vaša ulaznica u svet pametne endodoncije nalazi se ovde!

Vaša ulaznica u svet pametne endodoncije nalazi se ovde!

Moderna endodoncija koristi koncepte koji, uz pomoć uređaja, značajno povećavaju kvalitet terapije. Manje terapijskih koraka i reducirano vreme terapije olakšavaju posao stomatologu i terapiju čine podnošljivijom za pacijenta.

3530
RAYPEX 6

RAYPEX 6

Moderna multifrekventna tehnologija apeks lokatora. Automatska kalibracija. Odvojeni Apex Zoom. DEMO režim radi jednostavne demonstracije pacijentu.

4274
VDW.GOLD RECIPROC - Endo motor sa integrisanim apeks lokatorom

VDW.GOLD RECIPROC - Endo motor sa integrisanim apeks lokatorom

Sve u jednom: VDW.GOLD®RECIPROC® nudi moćnu preparaciju i precizno određivanje radne dužine, sve u jednom uređaju. Aparat nudi veliki broj unapred podešenih programa za sve vodeće sisteme, pri čemu je pogodan za preparaciju u rotacionom i...

6184

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.