Upoznajte Anaxdent: Q&A sa predavačem Carlos Baurier Salvansa

1384
Upoznajte Anaxdent: Q&A sa predavačem Carlos Baurier Salvansa

U saradnji sa jednom od retkih mladih inovativnih firmi današnjice Anaxdent-om, u sedištu firme u Štutgartu, juna 2018. godine, organizovali smo kurs kombinovano digitalno-analogne izrade all-on-four i all-on-six imedijantnih protetskih radova.



 

Suština tehnologije je u velikoj uštedi vremena pri izradi. Anaxdentovi kompoziti se mogu nanositi na sve vrste all-on-four struktura, Cr-Co, titanijum, cirkonijum, PEEK, PEKK itd. Kurs je bio izuzetno inspirativan i uzbudljiv uz detaljno objasnjavanje i vođstvo gospodina Carlosa Baurier Salvansa, jednog od demonstratora firme Anaxdent.
 

U nastavku teksta pročitajte intervju sa predavačem, Carlos Baurier Salvansom.
 

DM: Za početak, možete li nam opisati kako ste došli u AnaxDent?

Carlos: Ovo je pitanje koje zahteva malo duži odgovor.
Više razloga me je motivisalo da započnem ovaj spektakularni projekat pri Anaxdent GmbH.
Poznato je da postoji veći broj izuzetno renomiranih dentalnih firmi, koje nas snabdevaju kvalitetnim proizvodima. Ja sam, prethodnih godina, radio u 3, izuzetno jake dentalne kompanije. Međutim, nikada nisam radio u firmi sličnoj sadašnjoj.
Ono što je veoma bitno jeste okruženje, odnos i tzv. “feedback” koji imam sada. Pored toga što ima sjajne preporuke i kao šef i kao čovek, a pritom je energičan, kao i ja, on je veoma otvorenog uma. Svakodnevno radimo da bismo došli do najboljeg rešenja za naše korisnike, i da bismo poboljšali naše proizvode, kao i buduće digitalne tokove u kojima se trenutno nalazimo.
Ukratko, razlozi zbog kojih sam došao u Anaxdent su, izuzetan kvalitet proizvoda, fenomenalni tretman koji imam sa celokupnim unutrašnjim timom, svet estetike kojim smo okruženi i velika mreža kontakata. Nemoguće je imati tim prvoklasnih opinion lidera ukoliko nemate izvanredan proizvod.
Danas se osećam sigurno, aktivno i uključen sam u veliki broj projekata koje razvijamo, sve zahvaljujući poverenju gospodina Kopitz-a, koji je verovao u mene i moje sposobnosti duže od 10 godina.

 

DM: Recite nam nešto o kompaniji AnaxDent?

Carlos: Anaxdent GmbH je mlada kompanija, koja je ovog marta napunila 20 godina.
Uvek je praćena prvoklasnim profesionalcima. Proizvodi su visokog nivoa i osobina.
Kompanija u kojoj svako ko u njoj radi, ima vrhunske i izazovne projekte, i kao što ranije rekoh, sa vlasnikom, koji ima poverenje i dozvoljava dosta slobode u radu svakome od nas, da razvijamo naše ciljeve da bismo postigli maksimum. Ovo govori dosta o gospodinu Kopietzu.
U firmama gde ste naprosto samo broj, ili samo posvećeni jednoj jedinoj ulozi, zaposlenima nije omogućeno da izvuku maksimum iz sebe.
Ovi razlozi vas podstiču da svakodnevno imate energiju da razrađujete sve više i više stvari, kurseva, kongresa, događaja, zabava itd.
Spokojan je samo reč, a ja ću je objasniti u kratkom i sažetom komentaru.
Pre 3 godine, dok sam radio u drugoj kompaniji, jedne subote mi je supruga rekla: “Karlose, možda ti to ne primećuješ, ali si već mesecima loše raspoložen i ogorčen, uopšte nisi ista osoba kakva si ranije bio”.
Ovo me je navelo da protpuno promenim način razmišljanja, i omogućilo da potražim novi izazov koji je došao u vidu trenutnog posla.
Anaxdent jeste vlasništvo gospodina Kopietza, ali je on omogućio da izgleda kao naše i da radimo kao da je on deo nas. Kada počneš da osećaš ovako nešto za firmu za koju radiš, stičeš utisak da si kod kuće, i da, iako ponekad postoje i problemi i razočarenja, radiš i boriš se za nju sa potpuno dugačijim smislom.

 

DM: Kakvo je Vaše mišljenje vezano za materijale firme AnaxDent u poređenju sa konkurentskim firmama?

Carlos: Postoje dobre firme sa dobrim proizvodima, postoje takođe one koje to pokušavaju, dok ostale pokušavaju da nas iskopiraju sa materijalima lošeg kvaliteta, štetnim po ljude.
Očigledno je da Anaxdent ima vrhunske proizvode izuzetnih mogućnosti i superiornog kvaliteta, što dokazuju svi sertifikati i kontrole kvaliteta koje postoje u Evropskoj Uniji.
Samo trebate obratiti pažnju i primetićete da svaki proizvod naše kompanije sadrži u svom katalogu klinička i tehnička dostignuća u svojim priručnicima i da su fotografije nastale od strane profesionalaca. To nas čini veoma ponosnim, i čini nas jednom od kompanija sa proizvodima najvišeg mogućeg nivoa.
Drugi razlog je taj da tehnike koje smo izumeli, iskopirali smo iz slabo razvijenih ili čak velikih multinacionalnih kompanija iz sektora, i to takođe navodi na razmišljanje.

 

DM: Koje su prednosti predstavljene tehnike?

Carlos: Na kursu predstavljamo injekcionu tehniku, mada smo razvili različite tehnike u Anaxdentu.
Ono čemu težimo je, da korisnici koji koriste naše proizvode, budu uvereni da će umeti da urade zacrtano, bez potrebe da imaju preterano prethodno iskustvo, već samo dobru organizaciju i da znaju i poštuju propisane protokole.
Edukovali smo veliki broj stručnih lica, i bili smo oduševljeni da vidimo da čak i ljudi bez ikakvog iskustva mogu da urade restauraciju visokog kvaliteta i estetike, kao što su modelovanje u vosku i digitalni dizajn. Bojenje i postavljanje efekata je nešto, što u kratkom vremenskom periodu i sa velikom strašću možete besprekorno uraditi.
U isto vreme, radimo na unapređenju tehnika i napredujemo iz dana u dana tako što pružamo instrumente i aparate korisnicima, koje povećavaju kvalitet i skraćuju vreme njihovog rada.
Anaxdent je fokusiran na proces digitalizacije i svet 3D štampanja. Mi nismo internacionalna kompanija, ali posedujemo ogromno znanje o tržištu i savest vezanu za kvalitetno obavljanje našeg posla. Ovakav put ne čine pojedinci ili mali broj ljudi, već udružen tim sa dobro utemeljenim osnovama. Zajedništvo i odnos među nama je jako dobar, što zapravo znači da se niko ne boji da predoči svoje ideje. Mr. Kopietz je taj koji je napravio ovakav sistem funkcionisanja gde su svi međusobno povezani.

 

DM: Koliko vremena se uštedi primenom predstavljene tehnike?

Carlos: Sa injekcionom tehnikom moguće je značajno ubrzati radno vreme. Uz uhodanost i dobru organizaciju moguće je uraditi 5 restauracija u toku dana. Čitava tajna je u postojanju dobro organizovanog tima.
Ne znam da li će ovaj primer biti dovoljan: Upravo sam se vratio sa puta gde sam vršio demonstraciju injekcione metode i slojevanja roze gingive, gde smo u jednom danu uradili 4 restauracije, što nam pokazuje da nije neophodno previše vremena za izradu.
Organizacija je bitan faktor u laboratoriji, gde ako jedan dizajnira ili pravi wax-up, drugi mogu da se bave injekcionom tehnikom i značajno skrate radno vreme, dok treći može da se bavi sitnim korekcijama sa finalnim poliranjem.
Sve ovo je potpuno izvodljivo uz upotrebu Anaxdent proizvoda. Prodajna cena prema ordinacijama je dobra, kvalitet je ekstremno dobar, trajnost zahvaljujući izvrsnim performansama takođe omogućavaju pacijentu svakodnevni spokoj i mir, i u kliničkom i u tehničkom pogledu. Morate voditi računa da je keramika spektakularna, i da mi uopšte nismo protiv toga (ja sam prodavao keramiku 14 godina), ali za kompletnu restauraciju, tehničaru je neophodan ceo dan da je završi, i u isto vreme ne mogu sve faze rada da se rade. To zahteva veći broj ruku i radnih sati.

 

DM: Kakvo je vase mišljenje o kursu u Štutgartu?

Carlos: Prošlo je nekoliko meseci, smatram da je bilo odlično, i takođe pamtim veoma otvorene i pozitivne ljude. Obično bih ja postavio ovo pitanje, pošto sam ja bio instruktor, ali se nadam da su svi bili zadovoljni i da su poneli kući nove izazove sa kojima će se susretati svakodnevno. Naše iskustvo je uvek dobro, nakon nedelju dana rada u različitim laboratorijama i demonstriranja velikom broju ljudi, smatram da je krajnja povratna reakcija ono što određuje vaše zadovoljstvo ili odbojnost.
Siguran sam da je dobro prošlo, pošto smo pričali mnogo o kursevima i proizvodima, i kada vam postavljaju toliko mnogo pitanja, to znači da su zainteresovani, što nas čini zadovoljnim.

 

 

Slični postovi

anaxGUM priručnik by Christian Coachmann

anaxGUM priručnik by Christian Coachmann

anaxGUM je kompozit u boji tkiva koji se upotrebljava za estetsku rekonstrukciju gingivalnih delova. anaxGUM – za jednostavno vraćanje ka prirodnom izgledu desni.

2267
Programat P710, vrhunska peć koja impresionira inovativnom tehnikom!

Programat P710, vrhunska peć koja impresionira inovativnom tehnikom!

Programat P710 G2 je prvoklasna peć iz Programat porodice i impresionira korisnike svojom inovativnom tehnologijom i ekskluzivnim dizajnom. Opremljena sa inteligentnom Programat infracrvenom tehnologijom, peć nudi značajno unapređen pouzdan...

766

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.