Zatvaranje razmaka između zuba direktnim kompozitnim materijalom - Dr Ivan Raycev

2176
Zatvaranje razmaka između zuba direktnim kompozitnim materijalom - Dr Ivan Raycev

Jedna boja opaciteta gleđi
IPS Empress Direct Enamel Bleach XL

Poslednjih godina raste broj estetskih zahteva pacijenata. Danas je ključno pronaći ravnotežu između potrebe za estetikom i potrebe žrtvovanja zubnog tkiva kako bi se postigli željeni rezultati. Adhezija i dentalni kompoziti postali su snažan alat za minimalno invazivni koncept. Sa savremenim dentalnim kompozitima postizanje prekrasnih dugoročnih rezultata je neinvazivan, siguran i predvidljiv postupak.

1. Početna situacija. Nakon ortodontskog lečenja, pacijent je upućen na zatvaranje razmaka između zuba.

2. 3 meseca nakon skidanja bravica. To vreme čekanja bilo je potrebno za oporavak mekog tkiva nakon ortodontske terapije. U tom je vremenu provedeno izbeljivanje zuba kod kuće sa 10% karbamid peroksidom. Izbeljivanje zuba je minimalno invazivni postupak koji poboljšava estetski izgled zuba i olakšava izbor boje. Uvek je jednostavnije odrediti boju svetlijeg zuba.

3. Gleđna boja Enamel Bleach XL kompozita IPS Empress Direct firme Ivoclar Vivadent nanesena je na labijalnu stranu centralnog inciziva.

4. Sloj kompozita menja oblik zuba i istovremeno zatvara prostor.

5. Incizalni pogled. Vizualna percepcija oblika zuba stvara se labijalnim kompozitnim slojem.

6. Matrice drže labijalni sloj kompozita.

7. Postavljanje kompozita prema matricama. IPS Empress Direct Enamel Bleach XL.

8. Isti se protokol izvodi i za bočne zube.

9. Završno poliranje. OptraGloss firme Ivoclar Vivadent.

10. Konačni rezultat. Jedna boja, jedan opacitet IPS Empress Direct Enamel Bleach XL.

11. Prelaz kompozita.

12. Prelaz kompozita sa palatinalnog aspekta. Ova minimalno invazivna tehnika sa direktnim kompozitima čuva strukturu zuba i poboljšava estetski izgled pacijenta. IPS Empress Direct i njegova sposobnost da vrati optičke i mehaničke karakteristike prirodnog zuba snažan su alat za minimalno invazivni koncept.

13. Pre.

14. Posle.

Slični postovi

CLEARFIL MAJESTY Esthetic

CLEARFIL MAJESTY Esthetic

3 raloga zašto, CLEARFIL MAJESTY: 1.Podudaranje sa prirodnim zubnim tkivom - prelamanje svetlosti i translucencija. 2.Odaberite jednu boju i upotrebite je. Nema potrebe za višeslojnom tehnikom slaganja kompozita. 3.Rendgen konstrastan i...

6199
Bluephase G4: Prva inteligentna Bluephase lampa za još bolje rezultate

Bluephase G4: Prva inteligentna Bluephase lampa za još bolje rezultate

Moderna, pouzdana i pametna: to je Bluephase G4 - prva Bluephase lampa za polimerizaciju sa automatizovanim asistentom. IV generacija lampi iz familije Bluephase ne izgledaju samo elegantno, već i nude novu i jednostavnu osobinu: Polyvision...

3275
CLEARFIL MAJESTY Esthetic i CLEARFIL S3 BOND

CLEARFIL MAJESTY Esthetic i CLEARFIL S3 BOND

Studija prikazuje kliničku studiju CLEARFIL MAJESTY ispuna za restauracije na bazi komozita (naziv proizvoda na Japanskom tržištu je CLEARFIL MAJESTY Esthetic, dostupan I u drugim nijansama boja) u kombinaciji sa samovezujućim adhezivom CLEARFIL...

2393

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.