Vertex ThermoSens mobilna protetska nadoknada budućnosti

14401
Vertex ThermoSens mobilna protetska nadoknada budućnosti

Vertex ThermoSens mobilne protetske nadoknade su poslednja generacija fleksibilnih protetskih nadoknada koji se pojavio na svetskom tržištu.

 

Nastao je kao proizvod Holandskog naučnog instituta, koji je uspešno rešio zadatke Holandske firme Verteks koja je tražila da joj se nađe dostojni naslednik klasičnih akrilatnih proteza, a koji će ujedno izbaciti upotrebu metala iz protetskih nadoknada i koji će imati dozvoljeni procenat fleksibilnosti koliko je to moguće, a da opet ima snagu da izdrži pritisak sila žvakanja i da bude izuzetno otporan. Došli su do proizvoda ThermoSens. ThermoSens je po hemijskom sastavu poliamid.
 

 

Snaga i udobnost ThermoSensa ne može da se poredi ni sa jednim drugim materijalom za izradu proteza koji su trenutno na tržištu. Kruto telo ovog materijala omogućava Vam da napravite izuzetno tanku protezu koja savršeno odgovara i savršeno leži u pacijentovim ustima. Za razliku od akrilatnih proteza, kada se ispusti ili pogrešno koristi, termoplastična baza ovog materijala će apsorbovati udar koji se neće širiti i time se sprečava pucanje ili odvajanje materijala. ThermoSens je praktično nesalomiv i savršeno odgovara pacijentima. ThermoSens je pogodan za izradu kako totalnih tako i parcijalnih proteza. Izuzetno je pogodan za izradu proteza na inplantima, a moguće je raditi i splintove i privremene krunice i mostove, koji imaju izuzetnu čvrstinu i mogu duži vremenski period da služe svojoj svrsi. Jedna od najvećih prednosti ThermoSensa je to što su moguće raditi reparature, podlaganja, dodatke zuba, takoreći sve.
 

ThermoSens spada u biokompatibilne materijale. Nikakve tečne hemikalije se ne dodaju ThermoSens materijalima tokom procesa, čak ni tokom završne faze. Ovo je odlična vest za pacijente koji su alergični na hemikalije ili na akrilat. Takoreći ThermoSens je proizvod bez monomera i idealan je za pacijente koji ne žele ili ne mogu da prihvate proteze napravljene od materijala koji izazivaju alergiju ili druge probleme zbog osetljivosti. Praktično od njega je nemoguće dobiti bilo kakvu alergiju.
 

Zbog visoke gustine ThermoSensa, tečnost i ostala hrana mogu da prodru u unutrašnjost proteze. Na taj način se tokom vremena obezbeđuje minimalno menjanje boje u žutu ili smeđu, ali ako se proteza posle određenog vremena ponovo ispolira vraća joj se prvobitni sjaj, baš zbog toga što se menjanje boje zadržava na površini, a ne može da uđe unutar proteze. ThermoSens je praktično neprobojan čak i ako pacijent konzumira puno kafe, puši ili pije gazirana pića.

Za razliku od drugih kompanija koje dodaju boju na kraju, nakon stvaranja najlonskog niza (prelivanjem belog niza bojom), ThermoSens dodaje boju u niz tokom mešanja. Boja je jednako raspoređena i svako dodavanje boje je ravnomerno. Na ovaj način eliminišu se nasumične mrlje, odsjaj ili bilo kakvo drugo neprirodno zamućenje koje se ne javlja u ustima pacijenta. 

Za razliku od akrilatnih proteza koje se skupljaju i do 8%. ThermoSens je smanjio skupljanje ispod 1%, čime se osigurava da će proteza savršeno odgovarati pacijentovim ustima. Baš taj mali procenat skupljanja daje ThermoSensu prednost nad svim do sada poznatim kako klasičnim tako i fleksibilnim sistemima.

ThermoSens proteze spadaju u polu fleksibilne proteze. Fleksibilne su koliko je to u stomatologiji dozvoljeno. Kod totalnih proteza ta fleksibilnost nije primetna zbog zubnog niza koji joj to ne dozvoljava, ali zato parcijalne proteze su fleksibilne i pod temperaturom tela se zagrevaju i postaju fleksibilnije nego kada su van usta.

Totalne proteze urađene od ThermoSensa su praktično neuništive. Njihova prednost u odnosu na akrilatne, pored te svoje čvrstoće, je i njihova minimalna težina. Izuzetno su lagane i svi pacijenti kojima je moja laboratorija radila totalne ThermoSens proteze slažu se u jednom, da se mnogo lakše navikavaju na njih nego na akrilatne, takođe kažu da su mnogo prijatnije za nošenje i da je višestruko manje žuljanja.

Parcijalne proteze od ovog materijala su idealne za pacijente. Lagane su, skoro nevidljive bez žičanih kukica. Proteze se mogu maksimalno redukovati, što se najviše i sviđa pacijentima. Kukice na parcijalnim protezama se planiraju tako da se nalaze na zubima, a ne na desnima kao kod nekih ranijih fleksibilnih sistema.

Rad sa ThermoSensom je izuzetno zanimljiv. Sam način rada je drugačiji od rada sa akrilatnim protezama. Materijal je jednostavan za obradu, a izuzetno se brzo i lako polira. ThermoSens je još uvek kod nas prozvod koji je malo rasprostranjen. Stomatolozi sa dosta predrasuda gledaju na njega, ali kada ga jednom probaju shvataju koliki potencijal ima ovaj materijal. Ako se sa njim radi kako je propisano, i jako bitno napomenuti, u originalnoj mašini koja je za njega predviđena, svi će biti zadovoljni, a pre svega pacijent koji će dobiti nadoknadu koja će mu služiti i sa kojom će biti prezadovoljan.

 

Slični postovi

Vertex Thermosens

Vertex Thermosens

Za samo 8 minuta ThermoJect 22 injektorska mašina dostiže temperaturu od 270°C. Zagrevanje patrone i termoplastičnog materijala je u potpunosti automatizovano. Imperativ proizvođača je bio postizanje precizne temperature i pritiska za predvidljive...

5516
GAMMAT®optimo 2 - zasnovan na 20.-godišnjem iskustvu elektroformiranja

GAMMAT®optimo 2 - zasnovan na 20.-godišnjem iskustvu elektroformiranja

GAMMAT®optimo 2 je deo premijum segmenta elektroformirajućih jedinica. Zbog toga je jedna kompaktna jedinica dovoljna za proizvodnju svih pokazatelja elektroformiranja i slučajevima pozlaćivanja na metalne baze i reprodukcije trenja kod...

3105

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.