Pozovite nas:
+381-24 554 927
"Savremena endodontska terapija" Kurs 01.04.

"Savremena endodontska terapija" Kurs 01.04.

"Savremena endodontska terapija" Kurs 01.04.

 

 
U nedelju, 01. aprila 2018. godine održao se kurs pod nazivom „Savremena endodontska terapija“ u ordinaciji Dental Hygia, u Beogradu.

 

Predavač je bio Dr Srđan Tasić, koji se potrudio da prisutne što bolje upozna sa savremenim, mainstreem pristupom endodonciji, od početka do kraja procesa.

Na početku kursa, u teorijskom delu, Dr Tasić je pojasnio prisutnima oboljenja pulpe i apeksnog paradoncijuma, faze endodontske terapije i realne ciljeve same terapije. Upoznao je prisutne sa koferdamom kroz teoriju i praksu, pošto je nakon njegovog prikaza svako od prisutnih i sam probao postavljanje koferdama na plastičnom modelu, na jednom i na više zuba.

Zatim je upoznao kursiste sa unutrašnjom morfologijom zuba, koji koliko kanala ima i kako mogu lakše da ih pronađu bez  CBCT-a, pojasnio kada je potrebno, a kada nije formiranje „glide path“-a, upoznao ih sa morfologijom apikalne konstrikcije, pojasnio prednosti i mane apeks lokatora.

Otkrio im je kako mogu najlakše iskontrolisati endodontske infekcije i koje materijale da koriste. 

Prilikom praktičnog rada su učenici na probnom kitu i sami obavili endodontski tretman na plastičnom zubu, uz korišćenje Reciproc Gold-a, Reciproc Silver-a i R-Pilota. Pojasnio je zašto često dolazi do lomljenja instrumenata i kako to mogu da izbegnu. Na kraju su prisutni odradili i poslednju fazu, opturaciju.

 

Prenosimo Vam deo atmosfere:

 

Kalendar
Događaji
3m
Amann girrbach
ANAXDENT
Argen
BEGO
Carl Martin
Cato
Coltene
Diadent
Dürr
EMS
Euronda
G&H
GC
GRAMM DENTAL
Hanel
Hereaus
Ivoclar ivodent
Jota
Kettenbach
Kuraray
MANFREDI
Mani
MGF
Microbrush
Miltex/Integra
MPF
Nordiska Dental
Noritake
OCC
ORANGEDENTAL
PREMIER
REITEL
Renfert
Roeko
Ruthinium
Shera
Tokuyama
Ultradent
UNIDENT
UNIGLOVES
Valplast
VDW
Vertex
Yamahachi
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.