ARGEN

ARGEN


ARGEN

Argen je osnovan pre više od 40 godina u Johanesburgu u Južnoafričkoj republici. Ime Argen je inspirisano grčkom rečju argentus koja znači srebro. Danas se sedište kompanije nalazi u San Dijegu u Kaliforniji, dok se velika predstavništva nalaze u Nemačkoj, Kanadi i Velikoj Britaniji. 2005 godine Argen je postao najveći proizvođač legura za stomatologiju.

Argenovi proizvodni pogoni obuhvataju skoro tri hektara i nema im premca u proizvodnji legura za zubne tehničare. Sastavu legura, mikroskopskoj analizi homogenosti i preciznom merenju udela pojedinih elemenata se posvećuje posebna pažnja. Visoki kvalitet legura se postiže pomoću inovativne metalurgije zasnovane na vakuumu.

Razvoj legura je konstantan proces u Argenu i u svakom trenutku se nekoliko studija bave poboljšavanjem estetike, funkcionalnosti i ekonomičnosti proizvoda. U ovome imaju veliku pomoć specijalno razvijenih kompjuterskih programa koji pomoću simulacija kombinuju različite elemente kako bi postigli što bolji sastav legura. Na ovaj način se stvara mnoštvo legura od kojih se izdvajaju najbolje, a koje zatim prolaze veliki broj testova u laboratoriji. Legura koja nastane kao proizvod ovog procesa je detaljno višestruko testirana i potvrđena kao najkvalitetniji materijal i tek tada se postavlja na tržište.

Želite pogledati i ostale proizvode? Saznajte više ARGEN