COLTENE

COLTENE


COLTENE

Coltene je svetski lider na tržištu stomatološkog potrošnog materijala i sitnih instrumenata, kojima pokriva čitav proces stomatološkog tretmana. Stomatolozi i zubotehničke laboratorije širom sveta oslanjaju se na Coltene proizvode, ne samo u klasičnoj terapiji, već i u stomatološkoj rekonstrukciji i terapijama zasnovanih na implantima.

Coltene je švajcarska kompanija, koja je već od 60-tih godina prošlog veka zauzela vodeću poziciju  u sferi razvoja i proizvodnje visoko preciznih materijala i inovativnih, estetski prijemčivih materijala za ispune.

1990. - Švajcarski Coltene AG udružuje snage sa američkom kompanijom Whaledent INC, osnovanom 1956. u Njujorku, inače proizvođačem zubotehničkog potrošnog materijala. Od tada je, kombinovani brend Coltène/Whaledent preko svojih distributera postao sinonim za kvalitet, inovativnost i preciznost stomatoliških i zubotehničkih materijala i instrumenata.

2002. - Zahvaljujući svojim visokim referencama, Coltène/Whaledent pridobija nemačku kompaniju Roeko i tako kompletira svoj asortiman proizvoda sa visoko kvalitetnim proizvodima od apsortivnih materijala kao i drugim potrošnim materijalima.

Danas, Coltene Whaledent ima tehničke centre za proizvodnju u Americi, Nemačkoj Švajcarskoj i Brazilu.
Njihovo kontinirano usavršavanje proizvoda vođeni su znanjem stečenim na afirmisanim i stalnim dijalozima sa vodećim svetskim stručnjacima i teoretičarima, kao i sa praktičarima.

Želite pogledati i ostale proizvode? Saznajte više COLTENE