Septodont

Septodont


Od svog osnivanja 1932. godine, Septodont je uvek bio vodeća kompanija u oblasti farmaceutske stomatologije čija delatnost obuhvata razvoj, proizvodnju i distribuciju kvalitetnih stomatoloških proizvoda po celom svetu. Cilj kompanije je konstantno usavršavanje i implementacija novih tehnologija u oblasti oralne medicine.

Proizvodni program obuhvata lokalne anestetike, gelove, stomatološke igle i opturacione paste čime zadovoljava sve potrebe moderne stomatološke prakse u prevenciji bola, lečenju infekcija, endodontskih tretmana i restorativnih procedura.  

Kompanija ima preko 1700 zaposlenih, koji svojim radom doprinose zdravlju i kvalitetu života miliona ljudi celog sveta. Raspolaže sa sedam proizvodnih pogona koj se nalaze u Francuskoj, Severnoj Americi i Indiji, sa razgranatom distributivnom mrežom čime zadovoljava potrebe stomatologa preko 150 zemalja sveta.


Septodontovi proizvodi odobreni su od strane 150 državnih zdravstvenih organizacija i stomatologa na pet kontinenata.
Stomatolozi celog sveta znaju da mogu da računaju na konstantan kvalitet Septodontovih proizvoda. Njihovo poverenje je učinilo kompaniju Septodont vodećim brendom u oblasti lokalnih anestetika. Svake godine upotrebi se preko 500 miliona injekcija Septodontovih anestetika. Anestetici ispunjavaju najstrožije kriterijume prema farmakopeji razvijenih zemalja ka što su Europa, SAD i Japan.

Stotine tržišnih odobrenja - širom sveta.
Septodontovi prozivodi testirani su i odobreni od strane nadležnih organa svake zemlje gde se nalaze na tržištu, u skladu sa najzahtevnijim nacionalnim i međunarodnim standardima. To znači da su njihovi proizvodi potencijalno podvrgnuti stotinama postupaka registracije, što je jasan pokazatelj kvaliteta i pouzdanosti. Kada koristite Septodontov proizvod, možete biti sigurni da je bezbednost upotrebe potvrđena od strane celog sveta.

Šireći portfolio u oblasti medicine
Na osnovu svojih kompetencija u proizvodnji injekcionih i polučvrstih farmaceutskih proizvoda, Septodont nudi inovativna rešenja i u ostalim oblastima medicine. Njihove aktivnosti strukturirane su na tri platforme:

  • Uslužna proizvodnja farmaceutskih preparata koji zahtevaju pakovanje u dozama
  • Razvoj injekcionih i polučvrstih farmaceutskih preparata
  • Pravljenje medicinskih sredstava po porudžbini

Od svog osnivanja 1932. god, Septodont je u prvom planu farmaceutske industrije-razvojem, proizvodnjom i distribucijom širokog spektra visoko kvalitetnih stomatoloških proizvoda širom celog sveta. Septodont, razmišljajući o budućnosti, usklađuje svoje nadležnosti da bi proizveo savremena i inovativna rešenja u medicinskom segmentu.


Vitalni deo rada stomatologa jeste kontrola bola. Uspeh stomatološkog rada je zavistan od pacijentovog ukupnog zadovoljstva a njihov doživljaj bola je u tom smislu jako bitan. Nije više dovoljno obezbediti uspešan klinički zahvat. Istraživanja ukazuju da pacijenti ocenjuju svog stomatologa na osnovu 10 kriterijuma a 7 od njih su povezani sa osećajem bola.

Kao vodeći svetski proizvođač proizvoda za kontrolu bola, posvećeni smo  deljenju naše vizije i umeća sa stomatolozima širom sveta. Mi donosimo ne samo sigurne i efektivne proizvode, već idemo dalje pomažući stomatolozima da kontrolišu bol pacijenta i sledstveno širenju njihovog posla. Septodont, pametan izbor stomatologa u celom svetu.


Septodont, kao svetski igrač u stomatologiji, radi na ponudi širokog spektra rešenja stomatolozima u hirurgiji, sa posebnom pažnjom posvećenom očuvanju alveole ekstrahovanog zuba i svakodnevnim stomatološkim zahvatima. Cilj kompanije je unapređenje kliničkog ishoda vađenja zuba za  obostranu korist i kliničara i pacijenta. Zahvaljujući našim proizvodima, možemo predvideti i ponuditi stomatolozima kompletna rešenja za vađenje zuba.


Osim kontrolisanja bola, Septodont je razvio i patentirao inovativnu tehnološku platformu, Active Biosilicate Technology™. Razvoj iste doveo je do lansiranja Biodentine™ i BioRoot™ RCS, dva biokompatibilna i bioaktivna materijala koji se mogu koristiti i u restorativnoj i u endodontskoj praksi.


Septodont je rado obezbedio besplatne online edukacije stomatolozima. Od najnovijih tehnika za korišćenje naših proizvoda, proširite svoja znanja kroz naše najnovije vebinare.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.