Razbijanje mitova o Thermosens protezama: Intervju s Milanom Radonićem

437
Razbijanje mitova o Thermosens protezama: Intervju s Milanom Radonićem

Razgovor sa Milanom Radonićem, priznatim stručnjakom za izradu proteza, baca svetlo na važnost i detalje rada sa Thermosens materijala. Kroz ovaj intervju, Radonić deli svoja profesionalna iskustva, ističući ključne prednosti koje Thermosens nudi kako pacijentima, tako i stomatolozima. Osvrćući se na praktične aspekte upotrebe, održavanja i mogućnosti koje Thermosens proteze pružaju, njegove reči pružaju duboki uvid u tehničku i praktičnu stranu ove tehnologije, naglašavajući njen značaj u modernoj dentalnoj praksi.

DM: Sa kojim predrasudama se najčešće srećete kada je u pitanju izrada proteza u Thermoject aparatu?
Milan Radonić: "Najčešće predrasude sa kojima se susrećem kada je u pitanju rad sa thermosens-om su poređenja thermosens sa nekim fleksibilnim sistemima koji su se pojavili ranije na tržištu i nisu se pokazali prihvatljivo kako za pacijente tako i za stomatologe."

DM: Koje su ključne prednosti Thermosens-a?
Milan Radonić:"Ključne prednosti Thermosens-a su u tome što se pacijenti jako lako navikavaju na njih što su te proteze izuzetno odporne i izdržljive ukoliko su urađene po propisu i u originalnom aparatu, bitno je što se mogu uraditi svake moguće reparature i podlaganja za razliku od nekih drugih sistema gde to nije moguće."

DM: Da li osobe koje su alergične na akrilatne proteze mogu korisititi Thermosens Vertex proteze?
Milan Radonić:""Thermosens proteze spadaju u protetske nadoknade koje ne mogu da izazovu alergijsku reakciju kod pacijenata."

DM: Da li su proteze izrađene od Thermosens-a fleksibilne?
Milan Radonić:"Thermosens proteze spadaju u fleksibilne proteze, ali njihova fleksibilnost nije prevelika; kako ja volim da kažem ,, One su fleksibilne taman koliko smeju da budu". Sa druge strane one imaju i svoju čvrstinu tako da se mogu bez ikakvih problema raditi i totalne proteze."

DM: Kako se održavaju proteze izrađene u Thermoject aparatu?
Milan Radonić:"Thermosens proteze se najbolje i najjednostavnije održavaju tako što se posle jela operu deterdžentom za sudove koji protezu odmasti i skine svaku prljavštinu."

DM: Da  li proteze izrađene od Thermosens-a sakupljaju mirise i da li se prebojavaju?
Milan Radonić:"Ove proteze zbog svoje specifične gustine materijala teže primaju mirise, a i boja koja se zna pojaviti na protezi zadržava se na njenoj površini i ne ulazi u njenu dubinu i lako se može skinuti poliranjem."

DM: Za koje sve indikacije je namenjen Thermosens, odnosno za koje vrste nadoknada?
Milan Radonić:"Za Thermosens proteze praktično ne postoji kontra indikacija, apsolutno se mogu raditi sve vrste proteza kako parcijalnih tako i totalnih."

DM: Koje su razlike između kivetiranja (akrilatne proteze) i injektiranja (Thermosens proteze)?
Milan Radonić:"Razlika u kivetiranju i injektiranju Thermosens proteza i akrilatnih proteza je velika, počev od toga što su kivete za thermosens na principu šrafova i što je injektiranje ovih proteza iz patrona sa rastopljenim materijalom pod velikim pritiskom gde nije potrebna polimerizacija kao kod akrilata."

DM: Da li se na protezama izrađenim u Thermosens-u mogu raditi reparature?
Milan Radonić:"Kod Thermosens proteza moguća je svaka reparatura kako prelomi tako i dodaci zuba i kukica. Moguće je uraditi i podlaganje, a što je najbitnije sve se radi sa thermosens materijalom."

DM: Kako se pacijenti navikavaju na ove proteze?
Milan Radonić:"Pacijenti se jako lako navikavaju na Thermosens proteze. Zbog materijala od kojeg su napravljene i koji se još posle predaje proteze fino adaptira u ustima i samim tim mnogo manje dolazi do žuljanja. Stomatolozi se slažu da kada rade Thermosens proteze imaju mnogo manje poseta pacijenata zbog korekcija."

Slični postovi

BPS - uspeh u izradi totalnih proteza

BPS - uspeh u izradi totalnih proteza

Biofunkcionalni Protetski Sistem Teorija i praksa je dokazala da za izradu totalnih proteza postoji nekoliko uspešnih metoda.

7023
GAMMAT®optimo 2 - zasnovan na 20.-godišnjem iskustvu elektroformiranja

GAMMAT®optimo 2 - zasnovan na 20.-godišnjem iskustvu elektroformiranja

GAMMAT®optimo 2 je deo premijum segmenta elektroformirajućih jedinica. Zbog toga je jedna kompaktna jedinica dovoljna za proizvodnju svih pokazatelja elektroformiranja i slučajevima pozlaćivanja na metalne baze i reprodukcije trenja kod...

3116
Vertex Thermosens

Vertex Thermosens

Za samo 8 minuta ThermoJect 22 injektorska mašina dostiže temperaturu od 270°C. Zagrevanje patrone i termoplastičnog materijala je u potpunosti automatizovano. Imperativ proizvođača je bio postizanje precizne temperature i pritiska za predvidljive...

5524

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.