Dental Inpuls

1096
Dental Inpuls

Predstavljamo Dental Inpuls, laboratoriju koju su osnovali mladi, talentovani tim: Sandi Trkulja i Mauro Ahmić.


"Prirodan zub teško je kopirati, no mi težimo tome i svaki projekat bez obzira koliko kompleksan je prilika da usavršimo tehniku i napravimo nešto zaista posebno"
 

DM: Kada i gde je osnovana Vaša laboratorija?
Dental Inpuls: Dental Inpuls je osnovan u Rijeci, 2013. godine.

DM: Kako se razvijala?
Dental Inpuls: Dental Inpuls laboratorija se razvijala sporo, ali na čvrstim temeljima s puno ljubavi i entuzijazma, bez velikih očekivanja ali s puno vere u to šta radimo.

DM: Ko čini vaš tim?
Dental Inpuls: Naš tim čine zubni tehničari koji vole svoj posao i stalno su otvoreni za nova učenja i saznanja. Na taj način nastavljamo da motivišemo jedni druge.

DM: Koja područja dentalne tehnike pokriva Vaša laboratorija?
Dental Inpuls: Dental Inpuls se bavi isključivo fiksnom protetikom. Poslednjih godinu dana smo suzili specijalnost na bezmetalne radove, cirkoni i press.  Novost u našoj laboratoriji je i dolazak velikog majstora mobilne protetike te ćemo polako razvijati i deo koji će raditi mobilnu protetiku, ali ne standardnu već naprednu.

DM: Koji je Vaš princip rada?
Dental Inpuls: Naš princip rada u najvećoj meri se bazira na detaljnom planiranju budućeg rada. Veliku pažnju pridajemo radnim modelima i pripremi slučaja. Dakle, princip rada se bazira na dobroj pripremi i analizi, a tek tada sledi izrada finalnog rada koji također zahteva maksimalnu predanost.

DM: Koje tehnologije i proizvođače preferirate?
Dental Inpuls: Preferiramo digitalnu tehnologiju za izradu konstrukcija jer nam to znatno olakšava svakodnevni rad i preciznost a istovremeno omogućava nam da uložimo više vremena u kreativni ručni rad. Preferiramo svu najmoderniju tehnologiju koja poboljšava i ubrzava naš svakodnevni rad. Jedan od brandova koji koristimo je Amann Girrbach koji ima odličan sistem izrade radnih modela, artikulatore i digitalnu tehnologiju. Tim brandom zatvaramo krug i sve faze su međusobno kompatibilne.

DM: Da li imate bližu saradnju sa određenim proizvođačima i sa kojim?
Dental Inpuls: Bližu saradnju imamo s Amann Girrbach kompanijom koju smo ostvarili prošle godine u obliku sertifikovanog live lab - a. Ta se saradnja još uvek razvija i ide u odličnom smeru.

DM: Koliko Vam je bitna saradnja sa stomatolozima i pacijentima, da li to radite na neki način koji se razlikuje od ostalih labosa?
Dental Inpuls: Saradnja sa stomatolozima i pacijentima je izrazito bitna. Sa stomatolozima se moramo razumeti da bismo mogli sarađivati. Pacijente trebamo više edukovati da bismo mogli razumeti šta tačno plaćaju i kupuju od nas.

DM: Šta Vas još razlikuje od drugih dentalnih laboratorija?
Dental Inpuls: Mislimo da svaka laboratorija radi na svoj način i zato smo svi drugačiji jedni od drugih. Znamo samo da mi svoj posao radimo iz ljubavi i to nam je najbitnije. Imamo viziju kojoj težimo i sve nam to predstavlja neku dinamičnu igru i deo života, a igrom slučaja i živimo od toga. Međutim, probleme na koje nailazimo verujemo da delimo sa svim laboratorijama.

DM: Da li smatrate da je konstantna edukacija u Vašem poslu bitna i ako jeste na koji način se usavršavate?
Dental Inpuls: Konstantna edukacija je jako bitna jer jedino tako možemo ostati u toku. Ova stuka se vrlo brzo razvija i napreduje te sve novitete treba propratiti. Standardi se menjaju, pacijenti su sve zahtevniji i to je njihovo pravo, a mi moramo biti sposobni to im i omogućiti. Usavršavanje ima više oblika, radni kursevi, predavanje, knjige, časopisi . Međutim, sve to treba podvući pod isti naziv a to je priroda. Treba proučavati prirodu, razumeti je i kopirati. Edukacije nam daju ključ kako nešto dešifrovati u prirodi u obliku materijala s kojima radimo.

DM: Da li svoje znanje prenosite na druge dentalne tehničare i na koji način?
Dental Inpuls: Trenutno nemamo tu mogućnost da prenosimo znanje ali zasigurno hoćemo u bliskoj budućnosti pošto nam je to jedan od ciljeva. Ali prvo za to moramo stvoriti uslove. Za sada pomažemo srednjoškolcima u našem gradu koji sa svojom profesoricom dolaze kod nas u laboratoriju,  upoznaju se s modernom stomatologijom i tehnikom.

DM: Ko su Vaši uzori iz dentalne industrije?
Dental Inpuls: Uzora ima jako puno, ali radije bismo ih nazvali inspiracijm i motivacijom. To su ljudi koji pomeraju granice i postavljaju trendove. Uzori su nam svi koji kreativno i iskreno stvaraju nove vrednosti bilo u našoj ili nekoj drugoj industriji.

DM: Koje su Vaše ambicije za budućnost i u kojem pravcu želite da razvijate laboratorij?
Dental Inpuls: Ambicije su nam uvek veće od mogućnosti ali svakako bismo voleli biti deo edukacijskog sveta da li u saradnji s nekim ili samo vreme će pokazati. Voleli bismo sarađivati i stvarati sa svima koji su otvoreni i slobodni. Rasti uz zdravu i konstruktivnu konkurenciju. Voleli bismo učestvovati i u istraživanjima dentalne medicine i protetike. Ideje za projekat već postoje te smo trenutno u fazi pregovaranja sa odgovarajućim saradnicima.

 

Slični postovi

Laboratorija za zubnu tehniku - DENI DENT

Laboratorija za zubnu tehniku - DENI DENT

Laboratorija za zubnu tehniku DENI DENT osnovana je u Beogradu 2008. godine. Stručni kadar je potkovan teorijskim znanjem i višegodišnjim praktičnim iskustvom. Koriste najsavremeniju opremu i materijale vrhunskog kvaliteta vodećih svetskih...

5142
Ekskluzivan intervju sa HIROKI GOTOM!

Ekskluzivan intervju sa HIROKI GOTOM!

HIROKI GOTO: O školovanju, životu u SAD - u, budućnosti dentalne industrije i dr. saznajte u kratkom intervjuu koji je dao za DM News.

1561

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.