Ekskluzivan intervju sa HIROKI GOTOM!

1560
Ekskluzivan intervju sa HIROKI GOTOM!

“Saznajte više o radu sa keramikom” – Efikasan način imitiranja prirodnih zuba od jednostavnog do složenog, je naziv kursa g. Gota na kojem će kursistima objasniti kako da izaberu odgovarajući cirkonija disk, kako da usklade boju sa njim, tehnika unutrašnjeg bojenja i tehnika glaziranja.

O školovanju, životu u SAD - u, budućnosti dentalne industrije i dr. saznajte u kratkom intervjuu koji je dao za DM News.

DM: Kada i gde ste završili svoje školovanje i kakvi su bili vaši planovi nakon diplomiranja?

Hiroki Goto: Diplomirao sam na dvogodišnjem programu Škole dentalne tehnike (Dental Technician School) u Tokiju 1992. godine. Nakon toga sam započeo svoju karijeru u komercijalnom dentalnom laboratoriju u Tokiju nakon diplome. Pet godina nakon toga, pohađao sam jednogodišnji postdiplomski napredni program rada u porcelanu u Tokiju.

DM: Kakve ste počasti postigli tokom dugogodišnjeg poslovanja?

Hiroki Goto: Bio sam pozvan u Noritake tim instruktora. Moji članci su bili prevedeni na engleski, nemački, italijanski i mnoge druge jezike. Bio sam pozvan kao predavač na mnogobrojne kurseve po celom svetu.

DM: Jeste li zamišljali da ćete nakon diplomiranja biti ovako uspešni?

Hiroki Goto: Nikada.

DM: Na koji način se nastavljate usavršavati?

Hiroki Goto: Teško je odgovoriti na to pitanje. Zato što volim svoj posao, ne trebam sam sebe (po)gurati rečima: „Hej, nemoj izgubiti motivaciju!“. Moj cilj je, da kao zubni keramičar uvek pokušam napraviti prirodan zub, što naravno nikada neće biti moguće, ali još uvijek nastojim sebi nametnuti taj izazov. To je možda to, što će me uvek moti- visati.

DM: Što je za Vas važnije: teorija ili praksa?

Hiroki Goto: Definitivno oboje. Ne mogu dati prioritet nijednom.

DM: Šta Vas razlikuje od ostalih predavača?

Hiroki Goto: Realnost. Radio sam u on-site dentalnom laboratoriju otprilike 20 godina što znači, da sam video pravi smisao povratnih informacija zato što sam svakodnevno radio sa stomatolozima i pacijentima. Poruka mojih predavanja je u stvari stvarno događanje iza scene stomatologije.

DM: Da li posećujete predavanja svojih kolega? Možete li izdvojiti neke od njih koji su na Vas ostavili poseban utisak?

Hiroki Goto: Willi Geller, Naoki Aiba, Michel Magne, Pascal Magne, Naoki Hayashi, Luke, Hasegawa, Naoto Yuasa, Alek Aronin.

DM: Koliko Vam se sviđa život u SAD-u i jeste li se usavršili u profesionalnom smislu tokom svog boravka tamo?

Hiroki Goto: Kao zubni tehničar preferiram život i rad u SAD-u. Osećam se kao deo tima. Ne bi bio to što jesam, da nisam došao u Ameriku. Naučio sam prilično bitne stvari koje su mi pomogle da shvatim, da zubni tehničar nije samo izrađivač zuba, već je i profesionalac koji svojom ekspertizom pomaže pacijentu pri ostvarenju boljeg estetskog zadovoljstva i na taj ih način usrećuje. Velika je odgovornost ovog posla.

DM: Da li ste tehničar koji više voli raditi sa pacijentima ili više preferirate raditi na kursevima?

Hiroki Goto: Preferiram rad sa pacijentima i stomatolozima već celu svoju karijeru. U suprotnom bi moja poruka/misao vodilja izgubila smisao.

DM: Sa koliko stomatologa surađujete i koliko radova možete napraviti u jednom mesecu?

Hiroki Goto: Radim sa tri protetičara. Često me pitaju koliko radova mogu napraviti u jednom mesecu. Nažalost, ne mogu odgovoriti na to pitanje jer sam uz posao zubnog tehničara i menadžer, stoga ima mnogo zadataka koji znaju doći neplanirano, kao što su, na primer, konsultacije sa pacijentom, određivanje nijanse, provera preparacije, provera otiska, fotografisanje, upravljanje tokom posla i sl… Sve te stvari radim tokom mog rada u porcelanu.

DM: Za kraj, šta mislite, kakva je budućnost dentalne industrije?

Hiroki Goto: Jako sam uzbuđen zbog digitalizacije dentalne tehnike. Radujem se evolucijama. Tehnologija nam pomaže u poboljšanju naših života na mnoge načine. Nemoguće stvari postaju moguće. Po drugoj strani moramo pronaći način da inkorporiramo noviju tehnologiju u postojeće metode rada.
To znači da će u budućnosti “preživeti” tri tipa zubnih tehničara: tehničar, koji je vrlo kreativan i talentovan za visoko zahtevne pacijente; tehničar, koji samo završava slučajeve koje je izradila mašina ili tehničar, koji veoma dobro upravlja računarom. Drugi će biti eliminisani iz ove industrije.

 

Slični postovi

Karakterizacija 'full contour' cirkonijuma - CZR FC Paste Stain

Karakterizacija 'full contour' cirkonijuma - CZR FC Paste Stain

CERABIEN™ ZR FC Paste Stain, novi površinski pigmenti za nadoknade na bazi cirkonijum-dioksida. Dostupan u 27 nijansi, i optimizovan za izradu monolitnih cirkonijumskih nadoknada.

4451
Miradent - profesionalna prevencija karijesa

Miradent - profesionalna prevencija karijesa

Mira-Clin® hap - Pasta za poliranje sa hidroksiapatitom: Za profesionalno čišćenje i poliranje zuba; Služi i kao pomoćno sredstvo u tretmanu osetljivih vratova zuba; Nežno uklanja obojenost i naslage dok istovremeno stvara zaštitni...

3070

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.