Izveštaj sa DM Edukacije u okviru Medident sajma - 1. decembar 2023.

2553
Izveštaj sa DM Edukacije u okviru Medident sajma - 1. decembar 2023.

U srcu Beograda, u atmosferi In Hotela, 1. decembra 2023. godine, održana je jedinstvena DM Edukacija. Ovaj dan je bio posvećen obrazovanju, inovacijama i napretku u dentalnoj industriji, privlačeći stručnjake i entuzijaste iz cele zemlje i inostranstva.

Jutro je započelo predavanjem o digitalnoj komunikaciji u dentalnoj medicini od strane Profesora Zorana Kovača (Ivoclar). Njegova prezentacija naglasila je značaj modernih komunikacijskih tehnologija u unapređenju stomatoloških usluga i pacijentskog iskustva. Usledila su predavanja od strane svetski poznatih stručnjaka, uključujući Prof. Antonija Ceruttija M.D., D.D.S. (Kuraray Noritake), koji je govorio o novim perspektivama i izvrsnosti u estetskoj kompozitnoj restauraciji vitalnih i endodontski tretiranih zuba. Ovo predavanje bilo je posebno zapaženo zbog detaljnih prikaza kliničkih slučajeva i praktičnih saveta. Ivan Petropoli (Dürr Dental) predstavio je inovativne pristupe u dijagnostici i planiranju u 3 dimenzije, dok je Tina Vukičević, dr.med.dent. (Kulzer) sa svojim predavanjem "One and Done" privukla pažnju mnogih svojim praktičnim pristupom u svakodnevnoj praksi. Poslepodnevni segment bio je posvećen estetskim restauracijama, sa predavanjem Mie Vukelić Dr Med. Dent. (Ultradent) o klasi II restauracijama, i "The secret to better infection control" od strane Sashe Ristića (OCC), koji je dao uvid u najnovije metode kontrole infekcija. Učesnici su imali priliku da učestvuju u interaktivnim sesijama, postavljaju pitanja predavačima i razmenjuju iskustva sa kolegama iz industrije. Izložbeni prostor sajma bio je pun života, sa štandovima koji su predstavljali najnovije proizvode i tehnologije u stomatologiji.

"Puno Vam hvala na mogućnosti da slušam predavanja na Vašem kongresu, bilo je zaista dobro, predavači su super, teme su bile odlične, organizacija je bila takođe super, sve pohvale, ocena 10/10. Da se pohvalim da sam na poslednjoj tomboli uspeo da osvojim i nagradu, dezinfekcijske firme OCC. Hvala Vam puno još jednom, baš sam oduševljen. Veliki pozdrav za Vas i za ceo Vaš tim koji je učestvovao danas oko svega."
- Dr Vukašin Karanović
"Ekipa iz Dental Medical-a nikad ne razočara! Tako smo se proveli sjajno na Medident sajmu, a poziv smo dobili upravo od njih. Imali smo predavanje pod nazivom One&Done i htjeli smo podijeliti sa sudionicima na koji način pojednostaviti rad u ordinaciji. Na skupu je bilo puno mladih i interesantnih sudionika, što nam je izuzetno drago bilo za vidjeti. Veselimo se sljedećoj suradnji sa našim partnerima!"
- Iva Posavec, Kulzer Marketing CEE
"Dugo sam se dvoumio hoću li doći na Medident sajam ove godine, obzirom na promjenu termina i otkazivanje učešća od strane nekih većih dobavljača i firmi, te činjenicu da u post-Covid periodu, sajmovi svugdje u svijetu nisu značajnije posjećeni. Da vi, Dental-Medical niste organizirali ovaj satelitski simpozij, vjerujem da ne bih došao na sajam i ne bi mi bilo žao. Ali, sa simpozijem ste napravili najbolju odluku u ovoj situaciji. Zahvaljujem na pozivu za predavača i čestitam na dobroj organizaciji predavanja u InHotelu. A velika pohvala ide i svim zainteresiranim učesnicima simpozija, što su prepoznali vaš i naš trud i što su nam ukazali povjerenje i došli poslušati neke savjete koji će im sigurno pomoći u svakodnevnom poslu. Samo tako nastavite, imate našu podršku!"
Mario Osvald, Ultradent Regional Manager SE Europe

Na kraju, DM Edukativni dan zatvoren je pozitivnim utiscima i očekivanjem sličnih događaja u budućnosti. Ova edukacija je potvrdila svoj status kao nezaobilaznog događaja za sve one koji žele biti korak ispred u svetu dentalne nege.


Pogledajte kako je izgledala obuka na sledećim fotografijama:

Slični postovi

Pozlata i Galvanoforming, prezentacija Gramm Dental-a 10.09.2018.

Pozlata i Galvanoforming, prezentacija Gramm Dental-a 10.09.2018.

Izrada sekundarne krune teleskopa od zlata na CrCo ili cirkon primarnoj krunici, pozlata skeletiranih proteza i popravka frikcije starih teleskopa jesu tri funkcije aparata GAMMAT®optimo2. Kurs je bio vođen od strane Rainer Schwarza-a.

1797
Svečanost povodom otvaranja kancelarije u Budimpešti

Svečanost povodom otvaranja kancelarije u Budimpešti

Dental-medical je u petak, 16.12.2016. godine održao svečanost povodom otvaranja kancelarije u Budimpešti kojoj je prisustvovalo oko 40 –...

1269
Dezinfekcione maramice na bazi alkohola ili ne?

Dezinfekcione maramice na bazi alkohola ili ne?

Većina zdravstvenih ustanova danas koristi maramice na bazi alkohola za dezinfekciju površina, jer su efikasne, brze i generalno bezbedne. Alkohol, međutim, može oštetiti osetljive površine kao što su Plexiglas i kožni tapacirung.

3516

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.