Jednostavan Cervico klinički slučaj - Jednostavna, lagana stomatologija

1294
Jednostavan Cervico klinički slučaj - Jednostavna, lagana stomatologija

Faza procene


Bezubo polje se procenjuje sa cilindričnom nožicom Cervico Guide-a da bi se potvrdilo postojanje dovoljno mezio-distalne dimenzije za postavljanje implanta.

Pro savet: Broj koji se urezan na cilindričnoj nožici, predstavlja njegov stvarni  prečnik u mm (npr #9-9mm). Ova informacija vam pomaže da izaberete platformu implanta koji može sigurno biti ugrađen u bezubo polje, uz postojanje 1,5mm razmaka između platforme implanta i susednog zuba (koncept bezbednog polja).

Hirurgija


Cilindar koji odgovara bezubom polju postavljen u blagom kontaktu sa susednim zubima (#9) se sada koristi za pomoć tokom inicijalne osteotomije implanta  u centru protetskog prostora.

Pobrinite se da se centralna, urezana linija cilindra poklopi sa okluzalnim linijama susednih zuba.

Pro savet: Izvesti ovaj korak bez odizanja režnja, koristeći svrdlo promera 2mm ili uže.

Podići režanj ili nastaviti bez odizanja; Postaviti hirurški pin  Cervico Guide-a u osteotomiranu regiju i proceniti pravilnu inklinaciju.

Postaviti anatomski jezičak Cervico Guide-a na pin da bi se procenila  krajnja veličina i oblik Cervico kapice za zarastanje  koja će biti potrebna u odnosu na veličinu i oblik bezubog polja, polje ugradnje i nagib.

Pro savet: U ovoj fazi možete koristiti bilo koji od tri anatomska jezička namenjenim za klasu zuba koji se nadoknađuje da bi se izabrala najbolja veličina u svakom slučaju (za ovaj slučaj gornjeg molara, m2 mala veličina (m2s) je izabrana kao najadekvatnija). Idealna veličina anatomskog jezička  je ona koja se nalazi u granicama vratnih rubova buduće nadoknade jer one mogu biti određene u usnoj duplji susednim zubima ili dijagnostičkim modelovanjem.

Nakon završene preparacije, postaviti implant trudeći se da se ravna površina protetske konekcije okrene prema bukalnoj strani. Zatim, nastaviti sa postavljanjem m2s kapice za zarastanje na implant.

Pro savet: U vreme postavljanja implanta možete postići idealnu orijentaciju protetske konekcije implanta  pozicioniranjem markera koji se nalaze na instrumentu za prenos implanta prema bukalnoj strani.

Zavrnuti Cervico kapicu za zarastanje na implant i ušiti režanj.

Pro savet: Ovaj korak se preporučuje za slučajeve kada se koristi protokol zarastanja u jednoj fazi; ovo obezbeđuje stabilnu vezu bez mikro pokreta između kapice za zarastanje i implanta ali i dozvoljava pacijentu da održava higijenu tokom procesa zarastanja bez ikakvog rizika od odvajanja kapice.

Zatvoriti otvor na šrafu korišćenjem sterilne teflonske trake i kompozitnog materijala.

Pro savet: Teflonska traka se može natopiti antibakterijskim agensom poput blueM gela.

   

  

 

4 meseca nakon hirurgije


Četiri meseca kasnije nakon uklanjanja Cervico kapice za zarastanje mekotkivne strukture su u idealnom obliku, kvalitetu i količini za početak protetske rehabilitacije.

Pro savet: Vreme zarastanja zavisi od površine implanta, kvaliteta kosti i sposobnosti organizma za zarastanje.

 

Faza uzimanja otiska


Zameniti Cervico kapicu za zarastanje sa kopijom Cervico šrafa za otiskivanje.

Pro savet: ( poželjno ali ne obavezno) dodati malu količinu kompozitnog materijala na telo šrafa za otisak šireći ga prema slobodnom gingivalnom rubu da bi se otisak uzeo tehnikom 1FPT

Izraditi model; individualizacija otisnog šrafa obezbeđuje stabilno ležanje istog u otisku.

Pro savet: U slučaju da se otisak uzima 1FPT tehnikom, adekvatno naleganje kompozitnog materijala dozvoljava da budete sigurni prilikom postavljanja šrafa u otisak.

Izrađeni radni model verno reprodukuje mekotkivni izlazni profil.

  

 

Izrada definitivne nadoknade


Izrađena je substruktura od cirkonijuma i trajno cementirana na Ti bazu. Nadoknada je izrađena od litijum disilkatne keramike.

 

Proba definitivne nadoknade


Sistem ti Baza/cirkonijum substruktura je postavljen na implant. Kruna od litijum disilikatne keramike je postavljena na bazu. Proverava se adekvatno rubno naleganje i estetski učinak.

Nadoknada se cementira šrafljenjem.

Pro savet: Proveriti da keramički materijal nije postavljen duboko u meka tkiva; Suprotno, ova duboka zona treba da bude u kontaktu sa titanijumom i/ili cirkonijumom.

 

 

Predaja definitvne nadoknade


 

Dve godine nakon opterećenja implanta, meka i tvrda tkiva deluju zdravo i stabilno.


 

ISPUNITE OBRAZAC
Ukoliko Vas interesuje uputstvo za korišćenje Cervico Premium seta, možete preuzeti PDF dokument ispunjavanjem forme.

  Forma za preuzimanje brošure:

Slični postovi

Cervico Guide za preciznu, brzu intraoralnu identifikaciju odgovarajuće veličine i oblika cervico kapice

Cervico Guide za preciznu, brzu intraoralnu identifikaciju odgovarajuće veličine i oblika cervico kapice

Cervico Guide je višekratni, multi funkcionalan alat koji se može sterilisati a može se koristiti za precizno, jednostavno i brzo intraoralno određivanje odgovarajuće veličine i oblika cervico kapice za zarastanje koja je potrebna...

1108
ZAŠTO CERVICO OD VPI?

ZAŠTO CERVICO OD VPI?

Da li ste frustrirani ograničenjima koja imate da dizajnirate adekvatnu nadoknadu danas? Da li se brinete za dugoročni biološki odgovor kliničkih slučajeva? Da li ste spremni za promenu? Pravilno upravljanje izlaznim i vratnim profilom...

1550
Prikazi slučaja - Kako koristiti Cervico sistem od VPI da bi iskoristili sve prednosti koje sistem može pružiti

Prikazi slučaja - Kako koristiti Cervico sistem od VPI da bi iskoristili sve prednosti koje sistem može pružiti

Cervico od VPI sistema je razvijen i klinički testiran proteklih četiri godina, konstantno dokazujući sigurnost, preciznost i efikasnost. Pratiti preporučene protokole kliničke upotrebe za najbolje rezultate. Ovi protokoli su testirani i dokazano...

885

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.