Ksenogeni materijali za zamenu kosti

3196
Ksenogeni materijali za zamenu kosti

Izuzetna sposobnost regeneracije koštanog tkiva je fascinantna. Ovo kompleksno tkivo zarasta gotovo bez formiranja ožiljaka i oporavlja svoju originalnu strukturu i funkcionalnost. Udaljenost skoka koju osteoblasti mogu premostiti i dimenzije defekata kritične veličine koji su upotrebljeni u modelima studije impresivno pokazuju ne ograničenja već pre potencijal regeneracije kosti.

Osnovni faktori za regeneraciju kosti su adekvatno snabdevanje krvlju, mehanička potpora u obliku vodeće strukture i odmor. Materijali za zamenu kosti se koriste za regeneraciju kosti gde ljudsko telo nije u stanju da zaceli kosti samo. Zajedno sa zahtevima 10 za idealni materijal za zamenu kosti, opšte je prihvaćena paradigma da materijali za zamenu kosti trebaju da imitiraju ljudsku sundjerastu kost koliko je moguće bliže.

Prirodno poreklo ksenogenih koštanih zamenskih materijala daje im optimalni dizajn. Poroznost, distribucija pora i veličina pora odgovara u velikoj meri onima u ljudskoj kosti i pogodni su za postizanje formiranja, sazrevanja i preoblikovanja. Medjutim, prečišćavanje životinjske kosti dovodi do redukcije u mehaničkoj snazi i biološke potentnosti, pošto ćelije i proteini moraju biti uklonjeni da bi se eliminisao rizik prenošenja zaraze i odbacivanja.

Ksenohibridni koštani zamenski materijal naturesQue SemOss B je jedan je od nove generacije regenerativnih materijala zasnovanih na prirodnim osnovama. Kombinacija različitih klasa materijala kompenzuje ograničenja pojedinih elemenata i pojačava njihova pozitivna svojstva.

Utvrdjeni neorganski koštani mineral naturesQue MaxOss P je dobijen iz svinjske sundjeraste kosti. Matrica je veoma porozna i takodje pruža dovoljno prostora za novu apoziciju kosti i procese preoblikovanja tokom sazrevanja kosti.


 

U oblasti materijala za zamenu kosti, naturesQue ima dva proizvoda:

  1. inovativni kseno hibridni materijal za zamenu kosti izveden iz govedje kosti, presvučen kopolimernim miksom i fragmentima kolagena i
  2. ustaljeni ksenogeni materijal za zamenu kosti izveden iz svinjske sundjeraste kosti

naturesQue SemOss B – ksenohibridni zamenski materijal od govedje kosti

Ksenohibridni materijal govedje kosti za zamenu sa oblogom od kopolimer miksa i kolagenim fragmentima. Ova kombinacija proizvodi resorptivni materijal za zamenu kosti. Da bi se aplicirao materijal, granule se navlaže krvlju tako da se pozitivna svojstva obloge mogu razviti efikasno.

Struktura

naturesQue MaxOss P – ksenogeni zamenski materijal od svinjske kosti

Prečišćeni koštani matriks dobijen iz svinjske kosti ima mineralni sastav i strukturu koja veoma blisko liči na ljudsku kost. naturesQue MaxOss P je napravljen od visoko poroznih granula koje deluju  kao okosnica za formiranje kosti.

Struktura

Slični postovi

Smart Dentin Grinder-autologni graft za maksimalne estetske rezultate

Smart Dentin Grinder-autologni graft za maksimalne estetske rezultate

Smart Dentin Grinder pruža učinkovit način dobijanja autogenog graft materijala za najbolje estetske rezultate. Ne bacajte izvađene zube - zubi generiraju kost. Koristite ih kao autologni graft kako biste pacijentu pružili maksimalne estetske...

1535
Ksenogeni proizvodi od kolagena

Ksenogeni proizvodi od kolagena

Fibrilarni kolageni su proteini visoke zatezne moći koji su esencijalni za formiranje strukture i biomehaniku u ktivima. Kolagen ima pozitivne efekte u lečenju. U ranim fazama ima svojstvena hemostatska svojstva dok takodje uspeva da apsorbuje...

1973
BEGO Linija za regeneraciju – Suština prirode u rukama stručnjaka

BEGO Linija za regeneraciju – Suština prirode u rukama stručnjaka

Regenerativni materijali naturesQue kombinuju snagu prirodnog porekla materijala sa naučnom i kliničkom ekspertizom za regeneraciju tkiva.

2000

Komentari

Dragan Gazivoda, 10. 05. 2023 01:59 pm

Korisne informacije!!!!

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.