Otkrijmo tajne manuelnog čišćenja instrumenata!

351
Otkrijmo tajne manuelnog čišćenja instrumenata!

U svetu medicinskih uređaja, higijena je ključna. Ali, kako postići vrhunsku čistoću kod svakog instrumenta? Tajna leži u pažljivoj dezinfekciji, čišćenju i, kada je to neophodno, sterilizaciji.

Tri zone, jedan cilj: potpuna bezbednost!

Ne morate imati posebne prostorije, ali jasno identifikovane i označene zone za dezinfekciju, čišćenje i sterilizaciju su apsolutni must-have. Sve je stvar organizacije i stroge discipline.

Boje govore više od reči:

Crveno za visoki infektivni rizik, žuto za srednji, a zeleno za niski. Proces je jednosmeran - od crvenog ka zelenom, štiteći tako vaše instrumente od ponovne kontaminacije i garantujući bezbednost i sigurnost.
Zaronite sa nama u svet medicinske higijene i otkrijte kako da svoje instrumente učinite bezbednim i spremnim za svaku situaciju. Vaša sigurnost i sigurnost vaših pacijenata zavisi od toga!

Proizvodi za dezinfekciju i čišćenje:

Za postizanje optimalne higijene, preporučujemo korišćenje proverenih sredstava kao što su OROLIN® Burbath za brzu i potpunu dezinfekciju rotirajućih instrumenata, ULTRACLEAN-3 za efikasno uklanjanje tvrdokornih ostataka pomoću ultrazvučnog čišćenja, i OROLIN-MULTISEPT ® Plus za ekonomičnu i temeljnu dezinfekciju vaših medicinskih i hirurških instrumenata.

Implementirajte ove proizvode i metode u vaše higijenske rutine i postignite najviši standard čistoće i bezbednosti za vaše pacijente i osoblje.


OROLIN® Burbath

Potpuno virucidan, munjevito brz, dezinficijens za rotirajuće instrumente. Nije potrebno ispiranje.

  • Potpuno virocidan za 60 sekundi
  • Visoko efikasan, čak i u prisustvu krvi i proteina
  • Širok spektar efikasnosti
  • Sadrži sredstva za sprečavanje korozije
  • Ušteda vremena prilikom primene

OROLIN® Burbath je gotov preparat, bez aldehida, za dezinfekciju i čišćenje svih stomatoloških i hirurških rotirajućih instrumenata. OROLIN® Burbath ima veoma širok spektar delovanja uz kratko vreme dejstva: za svega jedan minut, OROLIN® Burbath je baktericidan, tuberkulocidan, mikobaktericidan, protiv plesni i buđi, fungicidan i virucidan. Zbog kombinacije supstanci koje rastvaraju proteine i raznih tenzida, moć čišćenja je velika. OROLIN® Burbath je biorazgradiv.

Područje primene

  • Za dezinfekciju i čišćenje svih rotirajućih stomatoloških i hirurških instrumenata kao što su rezači kostiju, borera, brusilice, četke brusilica od mesinganih žica, oštre četke za poliranje, gumeni točkovi za poliranje.


ULTRACLEAN-3

Snažno sredstvo za ultrazvučno čišćenje, koje uklanja čak i tvrdokorne ostatke, kao što su krv, proteini ili druge naslage.

  • Moćno sredstvo za čišćenje
  • Jednostavna primena
  • Prikladno za upotrebu na uređajima za ultrazvučno čišćenje

ULTRACLEAN-3 je snažan koncentrat za čišćenje hirurških i stomatoloških instrumenata u ultrazvučnoj kadi. Koncentrat je na bazi alkalija, čime delotvorno otklanja krv, proteine, gips pa čak i cement.

Područje primene

  • Za čišćenje hirurških i stomatoloških instrumenata uključujući skalpele, forcepse, kašike, ekskavatore, mikroinstrumente, spatule, turpije, kirete i sonde na uređaju za ultrazvučno čišćenje.
  • Nije pogodno za čišćenje obojenih instrumenata i instrumenata u potpunosti ili delimično napravljenih od prirodnih vlakana, najlona ili aluminijuma.


OROLIN-MULTISEPT ® Plus

Ekonomičan dezinficijens za instrumente, za ručnu doradu medicinskih i hirurskih instrumenata.

  • Veoma efikasan
  • Prikladno za upotrebu na uređajima za ultrazvučno čišćenje
  • Izuzetno ekonomičan za upotrebu
  • Moćno sredstvo za čišćenje
  • Sadrži sredstva za sprečavanje korozije

OROLIN-MULTISEPT® Plus je tečni koncentrat, koji se koristi u postupku čišćenja i dezinfekcije medicinskih i stomatoloških instrumenata potapanjem. Jedinstvenom kombinacijom raznovrsnih surfaktanta i antikorozivnih agenasa, dezinficijens postiže jaku moć čišćenja, obezbeđuje visoku podnošljivost materijala i produžava životni vek instrumenata. OROLIN-MULTISEPT® Plus ne sadrži aldehide, fenole i korozivne sastojke i ne dolazi do obojenja materijala ili zgrušavanja krvi i proteina na instrumentima. Testovi potvrđuju kompatibilnost sa polietilenima, silikonom, gvožđem, čelikom i akrilnim staklom. OROLIN-MULTISEPT® Plus može da se upotrebi i u ultrazvučnoj kadi.

Područje primene

  • Za ručnu dezinfekciju i čišćenje medicinskih instrumenata, borera instrumenata uključujući skalpele, stomatoskope, forcepse, kašike, klešta, ekskavatora, mikroinstrumente, lopatice, turpije, kirete i sonde.

Slični postovi

Dezinfekcione maramice na bazi alkohola ili ne?

Dezinfekcione maramice na bazi alkohola ili ne?

Većina zdravstvenih ustanova danas koristi maramice na bazi alkohola za dezinfekciju površina, jer su efikasne, brze i generalno bezbedne. Alkohol, međutim, može oštetiti osetljive površine kao što su Plexiglas i kožni tapacirung.

3516
Izvanredna sposobnost dezinfekcije - Oromed Gel

Izvanredna sposobnost dezinfekcije - Oromed Gel

OROMED gel kombinuje visoko efikasnu antimikrobnu sposobnost širokog spektra dejstva sa sofisticiranim sistemom nege kože. Njegovi pažljivo izabrani sastojci uključuju hidratantnu kremu, emolijente, vitamin E kao i komponente za smirivanje(...

595

Komentari

Napiši komentar
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.